perjantai 8. tammikuuta 2010

Postaus teistä

Ei siis teistä, mutta teistä kuitenkin. Ehhehe. Ehhehe.

Eli siis rakastan juoda teetä, ja sitä kuluu päivästä riippuen 1-5 kuppia. Teeni nautin aina muumimukista:)
Teehetki on rauhallinen alku päivälle, ihana jälkiruoka jonkun pienen suklaapatukan kera tai ihan sellaisenaan, ja kofeiiniton tee kuten rooibos sopii myös illalla ja yöllä nautittavaksi.

Rooibos on muuten itseasiassa mun lempi teelaatu. Se ei maistu lainkaan kitkerältä, vaikka teepussi olisi kupissa puoli tuntia, ja kofeiinittomuudesta myös plussaa. Toisena tulee varmaankin vihreätee ja sitten perinteinen mustatee. Onhan niitä vaikka mitä, mutta noita itseltäni löytyy kaapista.




Nykyään ostan yhä useammin irtoteetä. Yksi syy on se, että niitä pystyy helposti vähän "tuunailemaan"; lisään meinaan irtoteehen usein hieman mustapippuria tai kardemummaa. Saattaa kuulostaa oudolta, mutta tuo oikeasti kivan lisän makuun!


Vasemmalta: Spicy rooibos & Thai tea (Indiska), Afrikka Rooibos, jossa neljä erilaista makua (Cittari), Forsman tea: Piparminttu enkeli, Mate, Lakritsi, Päivän piristäjä, Joulutee, Rauhoittava vihreätee sitruunan paloilla (Cittari), Elämys luomuteelajitelma (Ruohonjuuri) Rooibos caramel & vanilla (Lidl)



 Omat suosikkini, joista Piparminttu enkeli on ehkä kaikkein lempparein tällä hetkellä:)





Pussiteistä mainittakoon Kanelin makuinen vihreätee, joka pudistaa kehoa, sekä Sole rooibos, joka maistuu hunajalta ja vaniljalta.


Oheistarvikkeita. Luontoystävällisin on tietysti tuo teepallo, mutta jos ei halua pieniä teehippuja kuppiinsa, kannattaa käyttää valkaisemattomasta paperista valmistettuja haudutuspusseja. Niin ja tuossa pippuripurkissa on kylläkin mustapippuria toisin kuin siinä lukee, purkki on vanha:)


Pidätkö sinä enemmän kahvista vai teestä?
Mikä on mielestäsi paras tee? :)

9 kommenttia:

  1. Chai Latte -tee on aivan ihanaa. Ehdin jo pelästyä, ettei sitä tehdä enää, mutta tyhmä lähikauppani poisti sen vaan valikoimista.:/

    VastaaPoista
  2. Mulla on selvä mustan teen kausi. Juon aamuisin AINA earl greytä, ja kaverini toi afrikasta tavallista maustamatonta suht kitkerää teetä, joten sitäkin menee.

    Lemppari vihreäni on Théhuoneen Marie Antoinette, jossa on sekaisin vihreää ja valkoista teetä, vadelmaa, ruusunnuppuja ja karpaloa. Nam.

    VastaaPoista
  3. Teetä juon ehdottomasti, kahvia en ole koskaan edes oppinut juomaan, koska kotonakin on juotu teetä aina. Mulle käy melkein mikä tee tahansa, maidon ja sokerin kera :).

    Minua häiritsi nuo teelehtien murut aiemmin ihan suunnattomasti, en tykännyt yhtään, mutta Kiinan matkani jälkeen ne on vaan jotenkin kuulunut sinne. En kuitenkaan heitä teelehtiä suoraan mukin pohjalle, niin kuin Kiinassa tehtiin, vaan liottelen ne puolipallossa (minisiivilä)..:D

    VastaaPoista
  4. Noista kahdesta ehdottomasti tee, valkoinen tee ja rooibos on hyvää, samoin sadepäivän ilo. Mutta oikeasti olen kaakao-tyttö ; )

    VastaaPoista
  5. MouMou: Niin on muuten! Ostin sitä kaverille lahjaksi ja sain maistaakin:) Ja oli just ihanan mausteista:) Maitoa me ei kyllä edes laitettu sekaan vaikka kai kuuluisi.

    SaraStellar: Sä oot kyllä ns. aito teenjuoja! :)
    Mun kaveri juo myös tosi vahvoja teitä ja antaa teepussin olla niin kauan että mun mielestä se maistuu ihan myrkyltä. Mä juon vaan lällyteitä, karkinmakuisia ja mietoja ;D Samoin kahviin laitan paljon maitoa...hmm.. pullamössösukupolvi tai jotain...:D Mun on PAKKO päästä tonne Théhuoneelle!!!

    Laura: Ooh...ois niin siistiä päästä Kiinaan tai Japaniin..tulee sellainen idylli mieleen, jossa kirsikkapuun alla juodaan kauniista ja sirosta posliinikupista teetä:) Mua ne porot ei hirveesti häiritse, useimmiten käytän teepalloa:) Mutta vieraille laitan mielellään teen suodattimeen, en tiedä miksi. Jotenkin tuntuu että on kohteliaampaa jos teessä ei ole poroja:D

    Saraseeeni: Kaakao on tosi nam myös mun mielestä! Santa Marialla on sellanen kaakao-chili mauste sekoitus, jota laitan kahvin ja kaakaon sekaan:) Tulee tosi namia ja vähän tulista. Hitto kun kaikkea pitää maustaa ja "tuunata" :D

    VastaaPoista
  6. chai latte on ihan hirveetä kuraa!!

    VastaaPoista
  7. Oli pakko tulla tänne kertomaan että laitoin tammikuisen lauantai(sohva)illan kunniaksi chai lattea ihan perinteisesti, eli kuumensin ensin maidon ja haudutin teen vesi-maitoseoksessa... :D En usein juo, mut silloin kun sitä laittaa niin on kyllä hyvää.

    Käys kurkkimassa siellä thehuoneen sivuilla.. jos siellä on jotain mistä tykkäät niin voisn olla kiva ihminen ja lähettää! :)

    VastaaPoista
  8. Mä oon ihan hulluna teehen...en juo oikeestaan enää nykyään lainkaan kahvia, kahvilassa lattea silloin tällöin kun tulee käytyä. Juon teetä 3-6kuppia joka päivä...En juo lainkaan mustaa teetä. Vihreää, valkoista ja rooibosta...ja tota mate teetä mulla on kanssa samaa kun sulla. thehuoneelle suuntaa matka kun meen helsinkiin päin, en oo ikinä käyny. Nettisivuilla kävin kurkkaamassa ja mitä kaikkee ihanuuksia sieltä löytykään. Ja vannon irtoteen nimeen!Töissä juon kyllä pussiteetä vielä...Lempparia en osaa valita kun vaihtoehtoja tuntuu löytyvän loputtomiin. I <3 Tee :)

    VastaaPoista
  9. SaraStellar: Oikeesti?? Se ois ihan superihanaa jos vaan viitsit? Voisit antaa vaikka facebookissa tilinumman ja voisin laittaa sinne rahaa? ;) Meen heti katsomaan ja tuun kommaamaan sulle vielä faceen jos et vaikka huomaa tätä :P

    Anonyymi: Ihanaa, että joku muukin on hurahtanut! :D Poikaystävä pyörittelee vaan päätä kun aina haluan cittarireissulla ostaa jotakin uutta, vaikka vanhojakin on jäljellä. Täytyyhän sitä olla erimakuisia teitä eri tilanteisiin ja mielialan mukaan voi sitten juoda mitä haluaa ;D

    VastaaPoista