maanantai 21. syyskuuta 2009

Päivä opena

Iltalukemista.

Tänään olin siis ensimmäistä kertaa elämässäni sijaisena alakoulussa. Olen ollut harjoitteluissa Normaalikoulussa ja leirikoulussa apuopena, mutta koskaan en ole ottanut vastuuta luokasta ihan itse. Sijaisuutta kestää viikon, joka on näin ensikertalaiselle ihan sopiva pituus. Ensimmäinen päivä meni mielestäni hyvin. Minulla ei ollut eilen vielä opettajan oppaita, koska sain ne vasta tänään, mutta menin tuntia aikasemmin kouluun, ja suunnittelin pikaisesti oppitunnit. Lisähaastetta sijaisuuteen tuo se, että opetan yhdysluokkaa, eli samalla sekä 5- että 6-luokkalaisia. Joissakin aineissa luokilla on samat oppikirjat, mutta esimerkiksi matematiikassa ja äidinkielessä joudun opettamaan kokoajan kahden kirjan kanssa. Haastavaa, mutta mielenkiintoista, sanoisin:)

Suunnittelee, suunnittelee..

Turusta koululle on matkaa n. 24 km, joka tosin taittuu Helsingin motaria pitkin nopeasti. Viimeiset 6km ovat kunnon landetietä, ja aamulla ajaessani sitä pitkin oli hyvä etten ajautunut ojaan, kun oli niin kaunista! Matkan varrella on peltoa, puita, joissa on jo hieman ruskaa ja lisäksi utua nousi metsän laidasta. Aamuaurinkokin paistoi kauniisti. Myös itse koulun miljöö on todella hieno, alueelta löytyy mm. vanha huvila, omenapuita, metsää ja merenranta.

Nyt menen sohvalle rentoutumaan ja odotan että diili alkaa. Sen jälkeen käyn pienellä iltakävelyllä ja sitten pitääkin mennä varmaan nukkumaan, huomenna on herätys 6.30. Toivottavasti huomennakin kaikki menee hyvin:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti