torstai 25. helmikuuta 2010

DIY: sohvapöytä

Törmäsin pari vuotta sitten jossakin sisustuslehdessä sohvapöytään, joka oli tehty puisista lavoista, joita näkee mm. markettien roskiksissa. Sohvapöytä näytti tosi makealta ja juuri sellaiselta rumankauniilta, mistä tykkään. Kun muutimme nykyiseen asuntoomme vuosi sitten, sanoin poikaystävälleni, että tällanen me rakennetaan ja tylsä (mutta ihan tyylikäs ja hyvin palvellut) Ikean Lack-pöytä saa luvan lähteä!
Löysimme kuin löysimmekin tarkoitukseen sopivat lavat. Kellertävä väri ei miellyttänyt silmää, joten petsasimme lavat hyvin kevyesti valkoisella. Mitään lumenvalkoisia ne eivät ole, eikä ollut tarkoituskaan; kunhan kullertavan kellertävää saatiin hieman taitettua.

Yhdestä lavasta rakennettu matala sohvapöytä olisi ollut tyylikäs, mutta auttamatta epäkäytännöllinen. Niinpä laitoimme kaksi lavaa päällekkäin ja pöydän sisään jäi kätevästi tilaa sisustuslehdille, käsirasvoille ynnä muille sohvan yhteydessä tarpeellisille asioille:) Koska sohvapöytää pitää pystyä liikuttelemaan helposti, laitoimme Ikeasta ostetut pyörät alle. Pöydän päällä olevan lasin teetimme turkulaisessa lasiliikkeessä ja sen hinta oli 25e. Olen nyt vuoden katsellut meidän kyhäelmää, enkä ole vieläkään kyllästynyt. Päinvastoin, pöydällä on joka päivä enemmän tunnearvoa. Jotenkin sohvapöytä on mielestäni jopa hieman loft-henkinen ja lofteja rakastan siis ylipaljon, jos joku ei vielä tiennyt ;)  

No mutta, tässä niitä kuvia:  
(varoitus allergisille: kuvat sisältävät paljon pölyä ja kissankarvoja, antakee anteekki)


"Terveellinen" aamiaisenikin pääsi kuvaan.

Mitäs tykkäsitte sohvapöydästä? Ihana vai ihan kamala?
(luulen että tämä jakaa mielipiteet aika hyvin;)

18 kommenttia:

 1. Ei tuo kyllä mun makuun ole, mutta arvostan silti sun yritteliäisyyttä ja kekseliäisyyttäsi paljon! Tärkeintähän on että itse siitä pidätte. Tiedän tuon tuonteen, että rakastuu johonkin omaansa päivä päivältä enemmän.

  VastaaPoista
 2. Eikä, juuri samanlaista olen itse juuri väkertämässä! Missä liikkeessä teetätitte tuon lasilevyn? Turussa itsekin asustelen, eikä kuulosta pahalta tuo 25 euron hinta :)

  VastaaPoista
 3. Toi on kyllä tosi kivanen näkönen :) ja tosi mahtava idea.

  VastaaPoista
 4. Upee idea ja hienosti toteutettu! Varmasti just teidän tyyliä siis. Itse en ehkä saisi tuota sopimaan omaan unelmaolkkariini, mutta niinkun sanoin niin mahtava ja uniikki! :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Kiitos kivasta ja asiallisesta kommentista! Kyllä muutama kaverikin on ollut ihan että "öööö..kaunis..." mutta heillä on erilainen sisustustyyli muutenkin, joten en ole yllättynyt:D

  Anonyymi: Kiva tuuri! :D Onnea rakentamiseen:)

  Tässä linkki:

  http://internetsivu.yritysopas.com/lasijasaneerausharjula/ eli tuollaisesta paikasta hommattin tuo lasi. Paksuuden ja koon mukaan hinta muodostuu:)

  sups: Voi kiitos! :) aitoa ekodesignia, mikä on nyt niin IN, heh:)

  VastaaPoista
 6. Cherry: Kiitos! <3 Uniikki on ja aitoa suomalaista käsityötä ;D Ja eihän kaikki voi sopia kaikille, tietenkään! :)

  VastaaPoista
 7. Itse en asuntooni tuollaista ehkä laittaisi, mutta ei se nyt niin pahalta kuitenkaan näytä. Jokainen tykkää ihan erilaisista asioista, joten mitäpä sen enempää komemntoimaan onko se ihana vai kamala..:D

  VastaaPoista
 8. Aivan upea, haluaisin matkiapinoida sinua, mutta avokki ei lämpene ajatukselle olohuoneenpöydästä lainkaan. Muutama lava on saatavilla ja mietin, jos niistä väkertäisi jotain kivaa uudelle isolle parvekkeelllemme.

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana! Rupesin miettimään että meillekin kävisi hyvin tuommoinen. Ei siis nykyiseen pieneen asuntoomme, mutta kenties tulevaisuudessa.. :) Todella kaunis rennolla tavalla.

  Jonna

  VastaaPoista
 10. Laura: Hih, kiitos kommentista! <3 Onhan tuo ehkä yleisesti ottaen vähän "outo":D

  -didi-: Kiitos! Ja kuulostaa hyvältä..noistahan saa vaikka mitä, hyllyjä, pöydän yms..:)

  Jonna: Kiitos paljon! :) Tuo on juuri tuollainen vähän rosoisen kaunis.. Niinkuin tuo yltäpäältä ruosteessa oleva vanha laatikkokin;)

  VastaaPoista
 11. Mahdottoman ihana!

  Sisäinen viherpiipertäjäni on aivan innoissaan, eikä tuo siltikään näytä yhtään hipiltä.

  VastaaPoista
 12. Pääsky: Kiitos paljon! :) Siitä sitten vaan askartelemaan samanlainen! ;)

  Little M: Voi kiitos! :)

  VastaaPoista
 13. IHANA! Oon itekin aikeissa tehdä pöydän noista lavoista, petsata ne jollain tummalla mutta noi pyörät on mulle ihan uus juttu! Tosi makee idea! Me like!

  VastaaPoista
 14. Sofia: KIITOS! Jos itse sisustusasiantuntija sanoo tota ihanaksi niin ei toi voi kauhean epäonnistunut olla;) <3 Nyt mua on alkanut muuten houkuttaa ihan pikimusta sohvapöytä myös...saas nähdä pääseekö poikaystävä maalaushommiin pian, hihhhi :D

  VastaaPoista
 15. hahahah sisustusasiantuntija -my ass! ;) otan tästä pöydästä kyllä vieläkin niin paljon huumaa...

  VastaaPoista
 16. Nyt vasta löysin sun blogis jostain mutkan takaa ja lueskelin sitten vähän kauemmaskin työpäivän ratoksi. Meidän ois tarkotus kans tehdä samanlainen pöytä, luultavasti musta tai valkoinen. Lavat on hommattu jo aikaa sitten, mutta muuten ei oo saanut vielä aikaiseksi tehdä yhtään mitään... Ehkä piakkoin, alkaa kyllästyttää kun ei oo olkkaris pöytää. Tosi nätin näkönen tosta tuli!

  VastaaPoista
 17. Moikka.

  Tää pöytäidea on jäänyt niin pahasti kaihertamaan mua, että hankin lavatkin jo :)

  Naulasitteko lavat yhteen? ja millaista maalia käytitte+mikä oli hinta?

  viitsisitkö vastailla s-postiin suoraan tai tehdä vielä yksityiskohtaisemman postauksen.. :)

  kiitooos.

  jaana.peippo@suomi24.fi

  VastaaPoista