maanantai 11. lokakuuta 2010

Osataan sitä näköjään täällä Suomessakin!

Käyn usein katselemassa inspiraatiokuvia ruotsalaisilla Alvhem ja Stadshem -sivustoilla, jotka lienevät tuttuja kaikille sisustusblogeja seuraaville. Kodit ovat tunnetusti kuin suoraan sisustuslehdistä.

Katselin eilen huvikseni Oikotieltä asuntoilmoituksia, ja täytyy sanoa, että hyvin harvat kuvat myytävistä asunnoista olivat edukseen. Kuvat olivat huonolaatuisia, erikoisista kuvakulmista otettuja, ja usein pelkästään asunnon siivoaminen olisi auttanut lopputulokseen paljon.

Löysin kuitenkin joitakin edustavia kuvia myytävistä asunnoista. Nämä olivat lähes järjestäen Remax -nimisen kiintestövälitysfirman kuvia. Vai mitäs mieltä olette esimerkiksi tästä Lolan välittämästä kohteesta? 

Kaikki kuvat täältäNeliöitä tässä asunnossa on n.100 ja hintapyyntö on huikeat 615 000 euroa, mikä on Turun mittakaavassa paljon. Ei sillä, kyseessä on tosiaan 16-kerroksisen Airiston Tähden ylimmän kerroksen asunto, eikä vastaavia ole Turussa, tai edes Suomessa kovinkaan monta. Olen kuullut, että selkeällä säällä ylimmästä kerroksesta olisi mahdollista nähdä Ahvenanmaalle asti. Sitä en ihan usko, mutta toisaalta maisemat Hirvensalon yli pitkälle saaristoon riittäisivät monelle ;)

5 kommenttia:

 1. Hetki aikaa takaperin kun oma asuntomme oli myynnissä, sain hetken "taistella" välittäjämme kanssa siitä kumpi ottaa asunnosta kuvat. Loppujen lopuksi välittäjä sanoi luottavansa täysin minun ottamiin kuviin ja "taiteelliseen näkemykseen" (kuten hän sen ilmaisi), kunhan oli itse kertaalleen ottanut surkeat kuvat vanhalla digikameralla ja minä järjestelmäkameralla. Olen ihmetellytkin miksei kuviin panosteta juuri ollenkaan kun ne ovat kuitenkin suurimmissa osissa tapauksista juuri se syy miksi asuntoa lähdetään katsomaan paikan päälle..?

  VastaaPoista
 2. Jenni: Älä muuta sano! Onhan ohjelma pientä pintaremonttiakin osoittanut kuinka merkittävä rooli stailauksella ja "tunnelmalla" on asunnon myyntihintaankin! Kuvat ovat usein ihan kelvottomia, eivätkö anna mitään kuvaa asunnon mittasuhteista ym. Ja voi olla yksi wc-kuva ja se on esim. hanasta tai suihkuverhosta :D Hyvä että sait itse ottaa kuvat!

  VastaaPoista
 3. Miksei ihmiset panosta asuntonsa mainontaan ja sen myyntiin jos todella haluavat siitä eroon? Vähän väliä näkee myös niitä ilmoituksia joiden kuvista huokuu likainen ja sotkuinen asunto! Likaiset vaatteet ruokapöydällä ei juurikaan houkuttele asuntoa ostamaan saatikka mennä katsomaan vaikkeivät likapyykit kauppaan kuuluisikaan! Tekisi mieli julistaa sota sellaisia valokuvia vastaan :D :D

  VastaaPoista
 4. Vau! Tämä näyttää hyvältä! :) Olen aivan samaa mieltä siitä, että harvoin asuntoilmoitusten kuvat ovat edukseen. Se on ihan käsittämätöntä.

  VastaaPoista
 5. Jenni: Pitää varmaan nostaa jokin kapina!:D Itselleni ainakin esteettisyys on sen verran tärkeää, että en tykkää likapyykkikuvia katsella, saati että sellasilla kehtaisin asuntoa lähteä myymään!

  Marge: Onhan tuo upea...Upea kämppä ja hienot kuvat! Me likes! En vaan jotenkaan jaksa uskoa, että se tuolla hinnalla menee.. Puolella millillä saa jo todella makean ja isomman lukaalin ihan Turun keskustasta joko wanhasta kivitalosta tai tosi uudesta. Mutta tietty tuossa on noi näkymät...:P

  VastaaPoista