tiistai 19. lokakuuta 2010

Lehtihullu ilmoittautuu!

Luin eilen ystäväni Cavan postauksen, jossa hän suositteli Evita-lehteä. Postauksen kommenttiboksi täyttyi pian negatiivissävytteisistä kommenteista, joissa häntä arvosteltiin omaneduntavoittelijaksi, koska kyseisen lehden mainos löytyi hänen sivuiltaan. Olin aivan pöyristynyt, koska lehden arvostelu vaikutti rehelliseltä, ja mainostavathan muutkin bloggaajat sivuillaan milloin mitäkin hyväksi havaitsemaansa tuotetta.

 "Ei yhtään kissalehteä, Anna on ihan pepusta!"

Itse myyn messuilla lehtiä. Tiedän tunteen, kun epäillään, että puhun ihan puuta heinää vain siksi, että olen tiskin toisella puolella. Jos kehun Dekoa tai Annaa, olen todellakin vilpittömästi sitä mieltä. En edes osaisi hehkuttaa jotakin oikeasti huonoa lehteä tai ainakin se paistaisi läpi ja kauas. Olen myynyt myös Erä- ja Metsästys&Kalastus -lehteä messuilla, ja myönnän kyllä asiakkaalle, että en itse ole välttämättä kyseisen lehden kohderyhmää, mutta tietysti tunnen lehden, koska se kuuluu työnkuvaamme. Olisi tyhmää alkaa hehkuttamaan että tämä Mettäkala on aivan iiiiihana lehti, luen sen kannesta kanteen aina ja käyn kalastamassa monta kertaa viikossa, kun en sitä tarkoittaisi. Sen sijaan kerron aina messuilla olevan tarjouksen, ja mikäli asiakas kertoo kyseistä lehteä lukevansa, niin suosittelen tilaamaan tarjoushinnalla;)

 "No, ihan hyviä istuinalustojahan nämä..."

Rakastan työtäni lehtien parissa, ja tilailin lukemattomia (hekoheko) lehtiä jo kauan ennen kuin olin töissä messuilla. Luen myös muiden kustantajien lehtiä, enkä ikinä myyntipuheessani solvaa muita lehtiä, jotta myymäni lehti kuulostaisi paremmalta. Sen sijaan laaja tuntemus muista suomalaisista (ja miksei ulkomaisistakin) lehdistä ei todellakaan ole huono juttu tuossa työssä. Olen kiertänyt messuja nyt yli viisi vuotta, joten lehdet ovat tulleet tutuiksi. Silti vielä jaksan innostua lukemisesta ja yöpöydälläni on aina metrin pino eri lehtiä. Fiiliksen mukaan sitten iltaisin luen sisustuslehtiä tai muotilehtiä, hömppää tai terveysjuttuja. Ystävilleni annan aina lukemani lehdet, ja moni jo nauraa kun aina mulla on joku lehti kainalossa kun menen heidän luokseen vierailulle.

Tämän hetkinen luku-urakka, uusimmat numerot lehdistä Voi Hyvin, Avotakka, Kauneus&Terveys, KG, Maku, Olivia, Cosmopolitan, MeNaiset, Kotilääkäri, Deko, Trendi ja Anna.

Cavan suosituksesta tuli hirveä hinku tutustua uuteen Evita-lehteen, sitä kun en vielä tunne. Jotenkin tuntuu kuitenkin, että lokakuun lehtikiintiö on vähän niinkun täynnä...:D Olivia pamahti postiluukusta tänään, ja eiköhän uusi Trendikin ilmesty aika pian..


Mikä on sinun lemppari lehti?

7 kommenttia:

 1. Mun täytyy valkata avotakka. Äidilleni tulee kaikki mahdolliset sisutuslehdet ja onkin aina ihana päästä lapsuudenkotiin niitä lukemaan. Meille tulee SK ja kodin kuvalehti (tilasin, jotta sain block-valaisimen edullisesti). Anopilta saan aina vanha Sarat. Ajattelin tilata Viini -lehden, mutta hinta ainakin vielä vähän kirpaisee. Glorian eri lehdistä pidän myös kovasti! Eli taidan olla aika kaikkiruokainen:)

  VastaaPoista
 2. Kaitaliina: Oi kuinka kivaa että kommentoit!! Itse luen aina sun ihanaa blogia ja olen otettu että olet tännekin löytänyt:) Avotakka on kyllä parantunut mun mielestä paljon! Tai sit mun sisustustyyli on muuttunut..:D Ite luen myös lehtiä ihan laidasta laitaan. SK on loppujen lopuksi myös tosi hyvä, vaikka ennen pidin sitä jotenkin kuivana..:) Jyvät ja akanat on silti paras osio edelleen ;D

  VastaaPoista
 3. Hihihi kiitos tästä postauksesta, oli kiva lukea :) <3 Mullekin tuli tänään Olivia, sillä saan vähän tuota Evita koukkuuntumista hälvennettyä :D Kantsii testata se Evita!

  VastaaPoista
 4. Cava: Eipä mitään, harmitti kyllä sun puolesta.. Juu, tänään luetaan Oliviaa myös täällä ;D nannapussi ja pullo kivennäisvettä vielä seuraksi niin illan ohjelma onkin siinä :D

  VastaaPoista
 5. anna, hahaha joo sama :D ja kyllähän se oudolta tuntuu, mitä ne sano, mutta pääasia että ite tietää olevansa oikeessa :)

  VastaaPoista
 6. Mulle tällä hetkellä paras lehti on Fit. Se on tarpeeksi monipuolinen, jotta sitä jaksaa lukea, eikä se tunnu liian vanhalta. Muita naisten lehtiä kyllä tulee luettua esim. kampaajalla, mutten tunne olevani vielä niin vanha että itse tilaisin jotain Menaisia tai Annaa. Vaikkei se ikää kysykään :D

  VastaaPoista
 7. Laura: ääh, jo toinen lehti, johon en ole tutustunut! Täytyypä testata tuotakin. KuntoPlussaa luen kaverin luona aina, mahtaakohan tuo olla samantapainen...Hmmm. Ja mulla oli pitkään myös sellanen olo että MeNaiset ja Anna on vanhemille, mutta ihmeen paljon luettavaa niistä löytyy myös tämän ikäiselle! :)

  VastaaPoista