keskiviikko 27. lokakuuta 2010

3 x ihan uus ihanuus!


Olen huomannut, että minusta on tullut monessakin asiassa laatutietoisempi ajan mittaan. Harkitsen ostoksiani paljon tarkemmin, ja usein laatu korvaa määrän.  Ennen tarkkailin neuroottisena kilohintoja, ja muutenkin pidin itseäni järkevänä kuluttajana. Jos jokin oli alennuksessa, saatoin ostaa sen, vaikka en olisi kyseistä tuotetta tarvinnut tai tulisi koskaan tarvitsemaan. Näin jälkikäteen ajateltuna kulutustottumuksissani ei ollut mitään järkevää.

Nykyään ostan paljon mieluummin 100g taivaallisen hyvää suklaata kuin puolen kilon levyn keskinkertaista. (Miksi ylipäätään kaikkea myydään nykyään niin helkutin isoissa paketeissa?) Samoin ostan valmista salaattia tiskiltä, vaikka tiedän, että itse tehtynä se tulisi paljon halvemmaksi. Perustelen valintaani sillä, että säästän aikaa ja vaivaa, eikä kaikkien salaattiainesten ostaminen loppujen lopuksi tule edes kovin paljon halvemmaksi, varsinkaan jos ei halua syödä kiloa sitä.

Nykyään ostan siis sellaista, mitä oikeasti haluan, hinnasta viis (ainakin palkkapäivänä;). Yksi ihana ostos tuo paljon enemmän iloa, kuin kolme keskinkertaista. No, tässä tapauksessa esittelen nyt kolme uutta ihanaa juttua, joista uskon olevan iloa pitkäksi aikaa;) Kauniista muotoilusta voin helposti maksaa hieman ekstaa, vaikka ennen olisin pitänyt itseäni todella turhamaisena. Kai tää on nyt sitä arkipäivän luksusta?

Magisson kakkulapio Hulluilta päiviltä 29.90e. Kolmekymppiä kakkulapiosta...hmmm..
Mutta kun se on niin kaunis ja toimii! Oli pakko..

Calvin Kleinin Euphoria hullareilta myös. 30,50e kustansi tämä, ja sen olisin voinut pulittaa jo pelkästä pullosta! Tuoksukin on toki erittäin hyvä;)

Nora Norwayn koru, jonka sain Trendin tilaajalahjana. Todella kaunis mielestäni, ja tyyliltään jotakin SNÖn ja Vågan välimaastosta.


No mutta: Millaisia kuluttajia lukijoiden joukosta löytyy?
Tarkan markan naisia, itsensä hemmottelijoita vai jotakin siltä väliltä?:)

5 kommenttia:

 1. Tällä hetkellä on pakko olla todellakin tarkkana senttienkin suhteen ja yllätän itseni usein haaveilemasta siitä, kun pääsen työelämään ja jokaista ostosta ei tarvitse niin tarkasti pohtia! Väsyttävää vertailla jokaikisen ostoksen kohdalla hintaa. Tosin sitä on jo alkanut tietämään mitkä tuotteet on hinta-laatu edullisimmat ja otan automaattisesti ne : P

  VastaaPoista
 2. Saraseeni: Tuttu tilanne, silloin kun en ollut töissä,eli pelkän opintotuen varassa,oli pakko säästää kaikessa. Yksi päivä yllätin itseni miettimästä, raaskinko ostaa 0.5l kivennäisvesi pullon kun se maksoi 2.5e. Ostin sen, ja tajusin että todellista arjen luksusta on se, että voi käydä mukavassa kahvilassa, ostaa sen ylikalliin vesipullon ja jättää auto keskustaan, vaikka parkkipaikka maksaakin "paljon" :)

  VastaaPoista
 3. Kai tää hankintojen järkevöityminen tulee jotenkin vähän myös iän mukana tai en tiedä. Mä myös mietin nykysin tarkemmin, että tarvitsenko tätä todella. Toisaalta juurikin noista pienistä arjen luxuksista on valmis maksamaan enemmän. Elämähän on pitkälti kuitenkin arkea ja jokainen päivä on ainutlaatuinen..pitäisi elää aina täysillä, joka hetkestä nauttien.

  Satsaan kuitenkin toistaiseksi mielummin isoihin ostoksiin ja tingin hiukan arkisissa asioissa...panostan sellasiin asioihin josta saa hyvää mieltä (itselle ja läheisille). Ravinto ja terveys on viime vuosina tulleet mun elämässä etusijoille, joten esim. en koskaan osta uusia kalliita kenkiä siten, että joutuisin syömään huonolaatuista ruokaa kuukauden...

  Viime vuosina oon mukautunut less is more -ajatteluun ja muutenkin arvostan yhä enemmän ihania arkisia hetkiä kaiken materian yli.

  VastaaPoista
 4. Me just katsottiin siskon kanssa tuota hullareiden kakkulapiota ja päätettiin, että se on ihan huijausta, eikä se millään voi toimia näppärästi. Kumoatko siis tämän meidän ennakkoluulon?:)

  VastaaPoista
 5. Erinah: Ihana kommentti ja paljon samoja ajatuksia mulla! Ennen saatoin muuten maksaa ihanasta biletopista monta kymppiä, mutta arkivaatteista pihistin. Nykyään on just toisin päin :D Arkea tää elämä suurimmaksi osaksi on ja pitäs joka päivästä osata nauttia :) <3

  Kaitaliina: KUMOAN!! :D Se toimii oikeasti, ja mikä parasta, saa leikattua vain yhden kokoisia paloja. Mulla on yks sukulainen, joka saattaa juhlissa ottaa valehtelematta 1/3 kakkua lautaselleen ja hakea vielä lisää. Joku 10hengelle tarkoitettu kakku on siis loppu nopeasti. Nyt pystyy laskemaan, että riittää jokaiselle..;D Tuon kanssa siis painetaan ensin alas, sitten puristetaan kapeammasta päästä (jolloin kakku jää väliin, kun metalli taipuu) lautaselle ja voilá! :) OVH tuolle on 59e, mutta sellaista summaa en IKINÄ ois tuosta maksanut!

  VastaaPoista