maanantai 17. elokuuta 2009

StockholmLähdemme poikaystäväni kanssa torstaina pitkäksi viikonlopuksi Tukholmaan. Poikaystäväni äiti asuu siellä, joten majoituksesta ei tarvitse huolehtia. Ruoan varmasti saamme myös ilmaiseksi, mutta ainakin pari kertaa pitää käydä testaamassa Tukholman ravintolatarjontaa.

Olin vuonna 2003 kesätöissä Tukholmassa, joten paikkana Tukholman keskusta on tuttu. Nyt olisi tarkoitus laajentaa tuntemusta ainakin Södermalmille asti, jossa toki olen pyörinyt muutaman kerran pikaisesti.

Tukholmassa on ihania kauppakeskuksia, sympaattisia pieniä putiikkeja (varsinkin Gamla Stanissa) ja kirpputorit ja vintage-liikkeetkin ovat ihan eri luokkaa kuin täällä Turussa. Sisustusliikkeitä on todella paljon ja niistä saa vähän erilaisia juttuja kuin täällä Suomessa on tottunut näkemään.

Tukholmassa käydessä on pakko pistäytyä ainakin Topshopissa, Åhlensilla, Gallerianissa, PUBissa, NK:lla ja LUSHissa haistelemassa saippuoita päänsärkyyn asti. Myös ns. erikois HM:t ovat mukavaa vaihtelua, jotkut Hennesit ovat siis erikoistuneet esimerkiksi alusvaatteisiin tai asusteisiin ja meikkeihin. Metromatkamme varrella sijaitsee lähiö nimeltä Skärholmen, ja siellä on myös kiva kauppakeskus, kaikki lempparikaupat saman katon alla, myös Åhlens pienessä koossa. Stureplanilla, keskustassa Norrmalmin lähellä, on kiva käydä siiderillä ja katsastamassa miten Tukholman varakkaat bilettävät ja pukeutuvat.


Tukholman ostoslista:

-Ihanat verhot tai verhokangas
-TIGIä PUBin alakerran kampaamokaupasta (edulliset hinnat ja hyvä valikoima)
-Asu poikaystävän kaverin häihin, jotka on syyskuussa
-Jotain kivaa piristystä alkavaan syksyyn

Saa nähdä mitä tarttuu mukaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti