perjantai 28. elokuuta 2009

Sitten joskus..

Tällainen hääpuku kelpaisi minulle :)

Monet tuttavat ja kaverit ovat menneet naimisiin vuoden sisällä. Facebookista olen nähnyt, että monen naispuolisen vanhan luokkakaverin sukunimi on muuttunut kesällä ja läheisten ystävien häissä olen tietysti itse ollut vieraana. Seuraavat häät ovat syyskuun lopulla, kun poikaystäväni opiskelukaveri menee naimisiin.

Olen hieman päässäni suunnitellut minkälaiset häät itse haluaisin sitten joskus. Tässä muutamia juttuja:

Vähän vieraita
Mieluummin kunnon bileet parhaille ystäville ja lähimmille sukulaisille, kuin "ihan hyvät" juhlat tutun tutun tutuille, budjetti on kuitenkin melko pieni.

Musiikkivalinnat

En tiedä haluaisinko perus häämusiikkeja. Pidämme poikaystäväni kanssa molemmat konemusiikista (mikä ei tässä tapauksessa tarkoita bassojumputus-settiä) ja mm. Tiestolla on kauniita biisejä, jotka pohjautuvat usein ns. klassikkobiiseihin. Lisäksi haluan hyvän livebändin/ artistin esiintymään.

Rento meininki

Perus kaavamaiset hääohjelmat eivät ole välttämättömiä. Mieluummin kuuntelen ystävien puheita ja muisteloita kuin joudun ryöstetyksi tai hiplailen miesten käsiä tunnistusleikissä.

Ruoka ja juoma

Koska häävieraita tulee olemaan melko vähän, pystymme tarjoamaan parasta. Paras ei tietystikään aina tarkoita kalleinta, mutta kyllä hyvät raaka-aineet maksavat. Alkoholia tulee olemaan tarjolla monessa muodossa, kuten tietysti myös alkoholittomia juomia. Hääkakun pitää olla ihana.

Pukeutuminen
Itse haluan unelmieni hääpuvun, oli se sitten vuokrattu tai oma. En ole valmis maksamaan puvusta kuitenkaan maltaita. Voin hyvin ostaa puvun käytettynä tai kuten mainittu, vuokrata sen. Vieraat saavat pukeutua niin kuin itse haluavat, ketään ei "katsota kieroon" jos ei ole varaa tai halua pukeutua juhlapukuun. Omassa kaveripiirissäni kuitenkin monet tykkäävät laittautua, joten tuskin on pelkoa että ketään edes kehtaisi tulla verkkareissa :D

Juhlapaikka
Vihkiminen tapahtuu ilman muuta kirkossa, sen jälkeen siirrymme johonkin mukavaan juhlapaikkaan. Olisi kivaa, jos paikka olisi hieman "latomainen" ja luontoa olisi ympärillä. Jatkot tulevat luultvasti olemaan huvilallamme Ruissalossa, jonne häävieraat saavat halutessaan jäädä yöksi. Seuraava päivä menee luultavasti myös juhliessa.

Häämatka
Häämatka saisi mielellään olla pitkä, ja voisi sisältää monta kohdetta. Maailmanympärimatka olisi hyvä vaihtoehto, koska emme luultavasti jaksaisi poikaystäväni kanssa makoilla samassa lomakohteessa paria viikkoa. Sopiva sekoitus löhö- ja kaupunkilomaa olisi ideaali.

. . .

Tässä vaiheessa voin paljastaa, että emme ole edes kihloissa, mutta olemme seurustelleet kahdeksan vuotta ja siihen mahtuu myös kihlaus sekä ero. Olemme siis olleet vuonna 2003-2007 kihloissa. Poikaystäväni on vihjaillut, että kihlat olisivat mahdolliset hyvinkin pian, kun hän toivottavasti saa koulutustaan vastaavaa työtä aineenopettajana. Tällä hetkellä gradu on jo sen verran pitkällä, että odotellaan. Söpöä, että hän haluaa mennä kihloihin vasta kun on tarpeeksi rahaa hankkia kunnon sormus:)

3 kommenttia:

 1. Oi ihanaa :) häistä voi aina unelmoida ja "suunnitella" vaikka ei ajankohtaista oliskaan :) Tekis mieli tehdä oma postaus, vaikka häät tai edes kihlat eivät ole olennaisia vielä vuosikausiin, mutta kun nyt tyttöjä ollaan ni ;) hali!

  VastaaPoista
 2. Ihanalta kuullostaa:) Itsekkään en viihdy enkä halusi itsellenikään isoja häitä. Ne samalla kaavalla väännetyt leikit ja morsiammenryöstöt ovat jotenkin niin persoonattomia. Lisäksi olen monissa häissä ihmetellyt miksi se morsiusparin pöytä pitää sijoittaa aina jonnekkin huitsin kuukkaan, jossa he sitten kaksistaan kököttävät kauakana muista häävieraista. No, mulla on todella vahvat mielipiteet mitä hääasioihin tulee, enkä halua loukata silti ketään. Jokainen viettäköön juuri sellaiset häät kuin itse haluavat:)
  Mekään emme ole vielä naimisissa avomieheni kanssa. Haaveilemme että kunhan saamme työtilanteemme siihen kuntoon että voimme pitää hiukan yhteistä lomaa, lennättäisimme muutaman rakkaimman ystävän ja perheemme jonnekkin ihanaan lämpimään paikkaan. Vuokrattaisiin iso talo jossa kaikki voisivat yöpyä, ja kaikilla olisi tilaa. Unelmien vihkiminen tapahtuisi rannalla, paljain jaloin, auringon laskiessa meren taakse, ja juhlat tietysti jatkuisivat myöhään yöhöh...:)

  VastaaPoista
 3. Char: tee ihmeessä hääunelmapostaus! Tosi mielenkiintoista lukea millaisia suunnitelmia ja unelmia muilla on:)

  Jen: tee säkin hääpostaus! Mulla on nyt niin hääkuume, että ihanaa katsella kuvia ja lukea kaikkea häihin liittyvää :) Livillä on nettitelkkarissa katsottavissa sellanen häähullut. Ihan hirveitä morsiamia, ite ottaisin vähän rennommin :D

  VastaaPoista