tiistai 1. joulukuuta 2009

Mitäs me vähälahjaiset


Ajattelin tehdä ihan oman postauksen meidän lahjattomien tai vähälahjaisten joulun vietosta. Okei, ennen kuin menee liian itseironiseksi niin mainittakoon, että vähälahjaisuus tarkoittaa tässä yhteydessä halua viettää joulua ilman suuria tavarakasoja. Harva tarvitsee juuri joulun aikaan kahtakymmentä uutta vaatetta/laukkua/muuta tavaraa. Lahjat piristävät hetken, mutta varsinkin jos lahjoja saa hirveästi, monet niistä unohtuvat helposti ja jäävät käyttämättä. Jouluna itseäni piristävät läheiset ihmiset, kisulit, kaunis joulukoti, jouluajelu (autolla, kun ei poikaystävä ole vielä omaa rekeä ostanut, hmph!) ja hyvä ruoka.

Pienenä ihmettelin aina kun äiti sanoi, että lapsille joulu on erilainen juttu, kuin aikuisille. Että ei hän kaipaa tai edes halua mitään lahjoja, että hän saa siitä joulumieltä että minulla on hauskaa leikkiä uusilla leluilla. Ajattelin että ihan kauheeta ja tosi tylsää. Nyt ymmärrän mitä äiti tarkoitti. En saa kymmenistä lahjoista kuitenkaan sitä jännitystä ja iloa kuin lapsena, joten turha tuhlata rahojaan. Olin pienenä ainoa lapsi koko suvussa ja parhaimmillaan (pahimmillaan?) muistan kehuneeni kavereille että sain 64 joululahjaa. Näistä puolet lähetti melko varakas mummini Ruotsista. Muistaminen jouluna on eri asia kuin lahjominen, ja itsekin annan pieniä juttuja kavereille, kuten kortin ja itseleivottuja pipareita tai kauniin joulukukkasen.
Muutamia vaihtoehtoisia ja edullisia lahjoja,
joita itse
haluaisin saada tavaran sijasta jouluna:1) Leffaliput. DVD:t ovat ihan turhia, itse en katso koskaan samaa leffaa kahdesti.

2) Hyvää (joulu)teetä.

3) Kaunis kynttilä, jota voi poltella jouluaattona.

4) Villasukat/lapaset. Ylipäätään jotakin ihanan kotikutoista:)

5) Itse tehty saippua/ sinappi/ hillo/ pipareita tai muita leivonnaisia.

6) Glögi- tai punkkupullo.

7) Lemmikkieläimille jotakin pientä.

8) Kaunis joulukukkanen.

9) Lahjakortti hemmotteluun. Tämä voi tietysti olla ns. virallinen lahjakortti tai hieman epävirallisempi ja omatekemä vaikkapa poikaystävälle tai kaverille.

10) Jos jollakin on jo kaikkea, voi lahjoittaa lahjansaajan puolesta hyväntekeväisyyteen rahaa, ja silloin sitä oikeasti tarvitsevat voivat ostaa kotimaastaan jotakin hyödyllistä, vaikkapa kotieläimen tai koulutarvikkeita.
Listaan tähän samalla myös joulumyyjäispaikkoja Turussa:

Vanhan Suurtorin joulumarkkinat: 4-5.12; 12-13.12; ja 19-20.12 klo 12-17.

Suuret Joulumarkkinat: 6.12, 13.12 ja 20.12 klo 11-16 Turun VPK-talolla.

Turku Design Now! -joulumyyjäiset: 11-13.12 klo 10-18 Tonfisk Designin tehtaanmyymälässä Ketarantiellä. (mm.Tonfisk Design, Klo Design, Kui Design, Kotona Design ja Punainen Norsu)

Monikulttuurinen joulubasaari: 12-13.12 klo 12-17, Vanhan Raatihuoneen Harmaassa huoneessa.

Suomen suurimmat joulumyyjäiset: 13.12 klo 11-18 Turun messukeskuksessa

Jouluaitta: 19.12 klo 10-15 Manillan sisäpihalla. Paljon mm. luomu- ja kierrätystuotteita.

Designmyyjäiset: 20.12 klo 12-18 S-Osiksella Rehtorinpellonkadulla. (mm. TitiMadam)


Paksummalla kirjoitettuihin yritän ehtiä kiertelemään, varsinkin Design Now -myyjäiset kiinnostavat.

Hauskaa pikkujoulukautta kaikille!

4 kommenttia:

 1. Tosi hyvä postaus, tuo lista oli kun suoraan omasta kynästä! Ihanaa joulunaikaa sinulle ja kiitos ihanasta blogista :)

  VastaaPoista
 2. Paljon kiitoksia ihanasta kommentista ja hyvää joulunodotusta myös sinulle! :) <3

  VastaaPoista
 3. Ihanaa lukea kerrankin blogia, jossa on vinkkejä oman kotikaupungin juttuihin! Ja ihana blogi muutenkin!

  L

  VastaaPoista
 4. L: Voi kuinka kiva kuulla että tykkäät! :) Turkulaiset blogit tuntuvat tosiaan olevan harvassa, nyt kaikki turkulaiset hei bloggaamaan! :D

  VastaaPoista