torstai 24. joulukuuta 2009

Hyvää Joulua!


Tänään ollaan viety viimeisetkin lahjat oikeille omistajille ja ostettu kaikki tarpeellinen sapuska joulupyhiksi. Olen myös koristellut kotia vielä vähän lisää ja leiponut pipareita. Ihanaa kun on joulu! Meillä ei ole ihmeempiä jouluperinteitä, yleensä ollaan käyty joulukirkossa, syöty hyvin, ja sen jälkeen viety kynttilät haudoille. No, taitaa meillä sitten kuitenkin olla muutamia jouluperinteitä :)


Eikös sellainen sanonta ole, että jos haluaa maitoa, ei tarvitse ostaa koko lehmää? Mä ikävöin ihan kauheesti kuusen tuoksua, mutta nyt meillä on tuo muovinen, eikä me oikeaa kuusta voida hommata käytännön syistä. Sain idean että voisin haluta ihan muutaman havuoksan kaivattua joulun tuoksua tuomaan. Tuomiokirkon vieressä myydään joulukuusia, jotka varmasti ovat kalleimmasta päästä Turun mittakaavassa. No, ajettiin sitten autolla sinne, ja keräsin maasta "roskia" eli pieniä kuusen oksia. En usko, että kenelläkään on sitä vastaan, että vähän siivosin ympäristöä. Tietysti metsästä olisi voinut mennä myös hakemaan, mutta ikävää katkoa oksia elävästä puusta - ihan kuin mä edes mihinkään pimeään metsään uskaltaisin mennä! :D
Nyt on ihana tuoksu kotona ja ovathan nuo oksat nätin näköisiäkin.

Tässä meidän joulumenyy:

Pääruoka:

- Lanttulaatikko
- Perunalaatikko
- Porkkanalaatikko
- Kinkku

- Keitetyt perunat

- Rosolli + kermavaahtokastike
- Kylmäsavulohta
- Rapumarinoitu silli

- Ranskalainen sipulisilli


- Punaviiniä
- Kotikaljaa


Jälkkäriksi:

- Pipareita
- Joulutorttuja


Eiköhän noilla pärjää pari päivää! Joulupäivänä mennään tosin syömään mun sedän ja hänen perheensä luokse ja käydään myös Jannen sukulaisia moikkaamassa. Niin joo, myös kissoille on tietysti jouluruokaa, ostettiin jotakin ylikallista gourmettia joulun kunniaksi :)


Loppukevennykseksi laitan vielä edellisyönä muokkaamani kuvan, oli vähän tylsää.
Mielestäni siitä tuli ihan kiva. Kuvassa on talvinen ja "kylmä" tunnelma, vaikka
itse kuva on otettu kesällä :)Ihanaa ja rauhallista joulua!

8 kommenttia:

 1. Nätti kuva! Ja olipas kivannäköistä joulusisustusta :)

  VastaaPoista
 2. meillä on myös kämpillä koristeena yksi kuusen oksa hieman tunnelmaa luomassa kun ei ole kuusta :) kivan oloinen joulumenuu :) nätti kuva sinusta!

  VastaaPoista
 3. Daniela: Kiitos <3 Ja halusin nyt
  jouluna vähän "perinteisempiä" joulukoristeita yms. kun yleensä on niin modernia ja mustavalkoista...:)

  Anonyymi: Juu pelkät oksat tuo jo joulun tuoksua ihanasti! Ne vaan varisevat niin nopeasti, että oli pakko heittää tänään jo pois..:( joulumenu osoittautui oikein toimivaksi ja herkulliseksi ja kiitos paljon kehuista :)

  VastaaPoista
 4. Ihana bannerikuva! :')

  Oi kun näyttää nätiltä nuo vanhat ikkunaraamit(?) ripustettuna seinälle + valot! <3

  VastaaPoista
 5. Sofia: Kiitos :D Halusin vähän erilaisen bannerin ja tossa lopputulos.."Anna 5 wee" :D

  Vanha ikkuna on Manhattanin kirppikseltä, ja valot myös. Ikkuna maksoi euron ja valot 5e :)

  VastaaPoista
 6. MI-TÄ? Oon metsästänyt ihania raameja jostain mutta kaikki missä on monta "ikkunaa" maksaa abaut 50e! siis 1€?? :'D Uskomaton löytö.

  VastaaPoista
 7. Käy hei Manhattanin kirpulla, siellä ihan takaseinällä, missä on kaikkea "mummola"roinaa, on usein myös raameja:) Viimeks näin neljällä eurolla aika rähjääntyneet, mutta mua ei haittaa että maali on lähtenyt yms, päin vastoin just makeen näköstä :)

  VastaaPoista
 8. Jos näen kirppisreissulla tollasia jatkossa niin voin vinkata sun blogiin!! :)

  VastaaPoista