keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Luonnonkaunis vs. friikki

Nyt on taas se aika vuodesta kun naiset alkavat kiinnittää huomiota ulkonäköön. Ymmärrän, että kesän lähestyessä oma ulkonäkö alkaa kiinnostaa enemmän, sama juttu itselläni. Yritin etsiä tänään Nivean kevyesti päivettävää kasvorasvaa, mutta oli loppunut Cittarista jostakin kumman syystä. Ei hätää, en muistuta pian mutakylvyssä käynyttä albiinoa, kunhan vain edes hieman lämpimämmän sävyn saisin tähän valkoiseen ihooni.. Kaupungilla pyöriessäni näin tänään monta todella luonnotonta meikki/tekorusketus/hiustenväri -yhdistelmää. Onko oikeasti siistiä näyttää luonnottomalta? Varsinkin vetyperoksidi-purkkirusketus-ruskeat piilarit-mustat piirretyt kulmat -yhdistelmä on mielestäni jo aika nähty.

No, mitäs tässä muiden valintoja ja makuja moittimaan. Kunhan vaan ihmetyttää, että mahtavatko kyseiset ihmiset itse tajuta kuinka luonnottomalta näyttävät, vai onko ns. friikkeys ja ylilyönnit tarkoituksen mukaisia. Ainakaan tylsiltä tämän koulukunnan edustajat eivät näytä, joskaan eivät omaan silmääni kovin kauniiltakaan.

Tässä kuvassa friikkeys on ilmiselvästi viety tarkoituksella äärimmilleen.
Jokaisen arkilookiksi tuo ei kuitenkaan sopisi.

Itseasiassa nyt kun päästiin luonnollisuuden ja luonnottomuuden kiehtovaan maailmaan, niin voin sanoa, että en tykkää enää edes tekokynsistä. Ostin rakennekynsitarvikkeet elokuussa ja tein kynsiä joulukuuhun asti. Sitten en jaksanut laittaa niitä vähään aikaan, ja nyt omat nysät miellyttävät jo huomattavasti enemmän silmää kuin geelikynnet. Hiustenpidennytksetkin taitavat parin kauhukokeilun jälkeen jäädä käyttämättä, huoh.. Tekokoripsivillitystä en ymmärrä muuten myöskään. Tai ymmärrän jos omat ripset ovat millin pituiset. Mutta parin sentin pituisissa ripsissä (jotka kaiken lisäksi näyttävät tekoripsiltä, olivat sitten kuinka extremelashesit tahansa) ei ole mielestäni mitään viehättävää.




Pakko laittaa vielä pari upeaa kuvaa ehkä maailman luonnonkauneimmasta ihmisestä, Kate Mossista. Jotkut kuulemma menevät Mossin kuva mukanaan kampaajalle ja sanovat haluavansa hänen hiukset. Kun kampaaja on sitten tehnyt työtä käskettyä, asiakas on pettynyt kun ei näytäkään huomattavasti paremmalta (tai lähekään Kate Mossilta).  Mossillahan on loppujen lopuksi aika tavalliset hiukset, kohtuu vaalea iho, pienehkö rintavarustus ja muutenkin monia inhimillisiä piirteitä. Ja silti hän näyttää tyrmäävältä! Sanoisin, että Kate Mossin olemuksessa on jotakin äärimmäisen kiehtovaa, mitä ei voi plastiikkakirurgilta saada. No joo, onhan nuo kasvonpiirteet tietysti aika täydelliset...




Mitäs mieltä olette? Niin ja mitä "feikkijuttuja" sinä harrastat? :)

9 kommenttia:

  1. Mäkään en ripsenpidennyksiä ymmärrä. Itse en ota koskaan edes aurinkoa, koska palan helposti ja aurinko vanhentaa ihoa. Tiedän että rusketus ei edes sovi minulle, vaan mun kasvonpiirteet jotenkin katoaa. Itseruskettavaa saatan laittaa sen verran, että talven aiheuttama sinerrys esim sääristä katoaa.

    Geelikynnet ovat mulla harkinnassa häihin.. mutta mietin sellaisia tosi lyhyitä. En osaa pitkien kanssa toimia eivätkä ne ole kovin kauniitakaan.

    VastaaPoista
  2. Mä olen niin kokematon noissa jutuissa, että siksi ne vielä vähän kiinnostaa. Esim. geelikynsiä tai hiustenpidennyksiä en ole koskaan omistanut ja tosi paljon haluaisinkin ne kynnet. Rahanmeno vaan hirvittää, siinä tulee se turhamaisuus mieleen, mut vitsi kun ne näyttää hyviltä mun lentoemäntä ystävällä tai Innon juontajalla ;D

    Pientä rusketustakin olis ihana saada, tuskin sain sitä edes matkalla, kun ei vaan rusketu.. Mutta mitään ylilyöntiä en kaipaa siinäkään asiassa. Silmät on hyvät tän värisenä kun onkin, mut joillekin ehkä piilaritkin sopii. Tosin just se ruskeiden silmien hakeminen piilareilla alkaa joskus ällöttää.

    En kyllä todellakaan ymmärrä mitä niiden ihmisten päässä liikkuu, jotka on selkeesti hankkinut tän kaiken ja se näkyy kilometrin päähän.. tunteeko ne itse itsensä kauniiksi?
    Luonnonkauneus on tietysti paras juttu, kyllä mä luulen, et jos sais valita niin kaikki olis mielummin luonnonkauniita, kun tekorusketus- ja meikkikauniita :)

    VastaaPoista
  3. Ite kaytan solariumia aina valilla, varsinkin nain kevaalla, kun pitais alkaa kaivaa shortseja kaapista ja alkaa hirvittaa etta vastaantulijat haikaistyy muuten mun valkosista saarista :D

    Muita feikkijuttuja en harrasta, paitsi tietenki meikkaan ja varjaan hiuksia. Onhan nekin "feikkia." Itsea tosin hirvittaa noiden kaikkien teko- sita ja tata hinnat! Ei mulla oo laittaa satasia johonkin hiuksenpidennyksiin, mielummin kaytan vahaiset rahani johonkin ihan muuhun! (kylla naa omatki jossain vaiheessa on pyllylla, ihan varmana!... ellen ennen sita taas innostu leikkaamaan polkkaa :D)

    VastaaPoista
  4. Tämän postauksen myötä huomasi, kuinka luonnollinen itse oikeastaan on;) En ole koskaan värjännyt hiuksia, en todellakaan käytä hiuslisäkkeitä enkä tekokynsiä, en solariumia enkä purkkirusketusta..

    Säästyypähän rahat ainakin:)

    VastaaPoista
  5. Minä olen kokeillut kevyesti päivettäviä tuotteita, koska ihoni ei oikeasti rusketu millään, mutta enpä taida jaksaa tänä vuonna. Siitä tulee minun kalpealla ihollani niin herkästi feikin näköinen ja onnistun aina raapimaan säärtäni väärään aikaan ja sitten on nätit viirut.. : P

    VastaaPoista
  6. SaraStellar: Samalla linjalla oon tuossa rusketuksessa! Joskus olen leikkinyt itseruskettavilla ja kasvot ovat näyttäneet lähinnä likaisilta. Sen verran itsekin laitan jalkoihin, käsiin, kasvoihin yms. että tosiaan se sinertävä sävy häviää! Ja lyhyet ja hyvintehdyt rakennekynnet esim. ranskiksella ovat kyllä nätit!

    Cherry: Uskon, että kiinnostaa kun ei ole kokeillut, ja kannattaa kyllä kokeilla koska eihän siinä mitään menetä (paitsi rahaa!:D) Itse tykkäsin tosi pitkään rakennekynsistä ja haaveilin niistä kauan. Sitten kun sain ne (ja tarvikkeet niiden tekemiseen) eivät ne kiehtoneetkaan enää samalla tavalla :D nice..

    Sanni: Mä en rusketu edes solariumissa :/ Ja itse toki myös meikkaan ja värjään hiuksia mutta lähinnä ns. teko-osat (tosi kuvaava sana) kuten kuituhiukset, ripset ja muovikynnet (puhumattakaan silikoneista) tällä hetkellä ällöttää..

    Mallu: Oot järkevä! Luonnollisuus rulettaa :)

    Saraseeni: Juuh, kokemusta on itsellänikin epäonnistuneista rusketuskokeiluista. Teininä ostin jotain todella voimakkaasti ruskettavaa rasvaa ja meinasi itku päästä kun aamulla heräsin ja näytti kuin olisin täynnä jotain maksaläiskiä. Poikaystäväkin nauroi ja mä kun olin varma että musta tulee täydellisen ruskea sexybeibe :D

    VastaaPoista
  7. Mulla on pidennykset, ihan vaan syystä siitä että oma tukka on niin säälittävä että mielummin oon siinä asiassa vähän epäluonnolisempi ku poden järkyttävää hiukriisiä 24/7...mut esim. hiukset oon värjännyt viimeks joku 3kk sitten ja sillonki jollain kevytsävyllä/kevytvärillä...
    Muutenkin se on musta ihan jees että voi omia "puutteitaan" korjailla, mutta siinäkin on niin monta eri tapaa...esim. kynsissä haluuks tollaset pitkät stilettostiletti-mitkälie kynnet vai vaikka esim. vaan oman kynnen geelaauksen.
    Rusekettavissa (ite ainakin vältän aurinkoa polttavimpaan aikaan, ja suojaan ihoni muutenkin voiteilla, hatuilla, huiveilla, laseilla. En IKINÄ makaa rannalla suorassa auringonpaisteessa hakemassa rusketusta vaan nautin ihanasta kesäpäivästä rannalla ennemmin sitten jossain puun katveessa varjossa.) on myös monta vaihtoehtoa. Sellaset kevyesti asteittain päivettävät on mielestäni ihan ookoo, on se vaan kivempi pieni sävy kesällä ku ainakaan tää maidonvalkoinen...
    Voi olla luonnollisellakin tavalla epäluonnollinen, ilman että se näkyy kilometrien päähän...
    Mut luonnolinen kauneus ehdottomasti kunniaan!!

    VastaaPoista
  8. Mä käytän keväällä alkuun kevyesti päivettävää kosteusvoidetta, koska naamani alkaa ottaa heti ensimmäisistä auringon säteistä väriä, niin on kiva, että muuallakin kropassa on jonkinlainen hohto. Muuten mennään aika sillä mitä ollaan, tosin nyt hiuksia värjäilen ihan omaksi iloksi. Tekokynnet aion tosin ottaa hääpäiväksi itselleni, mutta nekin erittäin lyhyinä ja mahdollismaan luonnollisina.

    Kaikista eniten mua ällöttää mmeikkimokista liian tumma meikkivoide ja puuteri. Miksei ne ihmiset voi pyytää apua ammattilaisilta?

    VastaaPoista
  9. Anonyymi: Hyvin kirjoitettu, samaa mieltä olen!

    Laura: Sellaiset lyhyet tekokynnet ovatkin nätit <3 Ja sopivat hääpäiväksi tosi hyvin kun kaikki ihailevat sormusta, jolloin myös kynnet näkyvät. Tuo tumma meikkivoide juttu on kyllä aika hirveä... Luulevat varmaan, että näyttävät kovinkin ruskettuneilta kun heittävät 3 astetta liian tummaa meikkivoideta ihoon...

    VastaaPoista