torstai 8. huhtikuuta 2010

DIY: kirjahylly

Etsimme poikaystäväni kanssa kauan kirjahyllyä uuteen kotiimme. Lastulevyvaihtoehdot olivat totaalinen no-no ja massiivipuiset näyttivät usein..no massiivisilta ja wanhahtavilta. Upeitahan nuo massiivipuiset ovat, mutta väärän tyylin lisäksi hinta ei houkuttanut hirveästi. Kuten olen monesti maininnut, loft-henkisyys viehättää minua suunnattomasti. Puntaroimme tiilen, laudan, vanhojen viinilaatikoiden ja useiden muiden vaihtoehtojen välillä kauan... Jotakin teräksistäkin siinä saisi mielellään olla... Niin, ja ilmava ehdottomasti!

Päädyimme edulliseen ratkaisuun, jossa teräsosat ovat IKEAsta, ja laudat Bauhausista. Mietin ensin, onko rumankaunis ratkaisumme jopa liian varastomaisen näköinen, mutta vuoden verran olemme sitä katselleet ja pidän siitä kokoajan enemmän. Yleensä kyllästyn sisutusratkaisuihin melko nopeasti ja kaipaan vaihtelua. Uskon että tämä jakaa mielipiteitä, kuten aikaisemmin esittelemäni sohvapöytäkin.Tajusin vasta jälkeen päin, että yhtään hyvää kuvaa ei ole, missä hylly näkyisi kokonaan. Höh. No, toivottavasti saatte noista yksityiskohdista edes jonkun käsityksen kirjahyllystä. Hyllyssä on lautoja (eli tasoja) neljä kappaletta ja teräspylväät yltävät lattiasta kattoon. Viimisessä kuvassa on muuten Nuti päikkäreillä:)

Tässä kuva kirpparilöydöstäni, kirkkaanvihreästä retro-kaitaliinasta. Ostin tämän alunperin ystävälleni, koska kerään hänelle retropakettia lahjaksi, mutta omaan käyttöönihän se päätyikin ;) Tuo väri on aivan ihanan keväinen! Kuvassa myös teekupposeni, jossa on aavikkokerma-rooibosta, nams.


Mitäs piditte hyllystä?
Hauskaa torstai-päivää ihanat! :)

7 kommenttia:

 1. Tuo hylly on hieno! Meillä on nyt Expeditiä, mutta tilaa siinä on turhan naftisti. Olen harkinnut jotain tuon tyyppistä vaihtoehtoa niin, että koko seinä olisi hyllynä :)

  VastaaPoista
 2. Hieno hylly, ja olen aikoja sitten käynyt kurkkimassa hienon olkkarinpöytäsi. Harmittaa, ettei oman kotimme (tulevan) tyyli ole sellainen, että sinne moinen sopisi (parvekkeelle ehkä).

  Muutenkin teillä/sinulla on valtavan ihana koti.

  Kysymys: mitenkäs muuten olat jaksanut huoltaa itse niitä kynsiäsi? Mietin tässä joko luovun rakennekynsistä kokonaan tai sitten alan itse väkertämään niiden kanssa.

  VastaaPoista
 3. Tuo on tosi hyvännäköinen hylly, voisin ottaa sellaisen ihan vaikka heti kotiini. Luen paljon ja kirjoja on kertynyt jo aika paljon, niin kaipaisin niille jotain kaunista hyllyä jolla kaikki pääsisivät esille.

  VastaaPoista
 4. Dewi on ihan paska yhdistys!kiittämätöntä porukkaa!haluavat vaan omaa ekoaan kohottaa toisten kustannuksella!

  VastaaPoista
 5. SaraStellar: Voi kiitos! Ja tuo koko seinän hylly kuulostaa hyvältä! Oispa paljon kirjoja, rakastan kirjahyllyjä <3

  -didi-: Kiitos! Kaikenlaisiin sisustustyyleihin tuo ratkaisu ei kieltämättä varmaankaan istu:)

  Rakennekynsiä en ole jaksanut enää tehdä, mutta puoli vuotta väkersin niiden kanssa ja se oli kivaa puuhaa:) Voi olla että kesällä jonnekin juhliin tms. haluan taas laittaa mutta normipäivinä ihan omilla nysillä olen mennyt :) Esim. huuto.netistä saa rakennekynsitarvikkeet tosi halvalla!

  Laura: Ei muuta kuin askartelemaan hyllyä sitten vaan! Tuo on tosi helppo tehdä ja ainoa mikä tuossa maksaa on nuo metalliosat, ja nekin ovat aika halvat. Jos ns. kakkostasoinen lauta kelpaa niin se on melkein ilmaista:) Jos sulla on paljon kirjoja niin laita ihmeessä esille, ne ovat niin kauniita!

  Anonyymi: Hmmm..en nyt tiedä mitä tuohon pitäisi sanoa. Itse olen ollut toiminnassa mukana vasta alle vuoden ja omasta mielestäni Dewi tekee hienoa työtä auttamalla kissoja ja etsimällä niille sijais- ja pysyviä koteja. Itselläni ei ainakaan egonkohotus ole käynyt mielessäkään, sydämellä tätä työtä tehdään. Tästähän ei tunnetusti palkkaa saa ja työtä on kuitenkin niin paljon kuin jaksaisi tehdä (kodittomia kissoja on yllättävän paljon). Mutta siis tietysti sinulla on oikeus mielipiteeseesi ja varmasti jotkut perustelut sen taustalla.

  VastaaPoista
 6. Äh, mä en kestä. Mulle tulee aina ihan tajuton sisustuskuume näistä sun diy-projekteista. :-( Ihana hylly! Mä oon myös ihan loft-fani, tää hylly niin huutaa loftia :>

  VastaaPoista