keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Aamujumppaa aivoille

Heräsin tänään klo 7.15, sillä matematiikan demot alkoivat jo kasilta. Olen huomannut, että lukijoiden joukossa on paljon luokanopeopinnoista kiinnostuneita, joten teenpä pienen postauksen aamun matikan tunnista.

Olen tällä hetkellä kurssilla, jonka tarkoituksena on matematiikan opettamisen syventäminen. Itse olen pitänyt aina matemaattisista aineista, mutta niiden opettaminen ei ole ollut minulle mikään itsestäänselvä asia. Varsinkin monet alkuopetuksen asiat tuntuvat itselle niin helpolta, että aina ei ymmärrä, kuinka vaikeita ne voivat pienelle ekaluokkalaiselle olla. Kurssi on ollut tähän mennessä yksi OKL:n parhaita.

Täksi päiväksi meidän tuli tehdä yksin tai pareittain oppimispeli, joka soveltuisi alakoululaisille. Luokka-asteen ja pelin saimme valita itse ja minä päädyin tekemään sovelluksen tutusta ja turvallisesta muistipelistä. Kiersimme pareittain kaikki pelit läpi ja testasimme niiden toimivuutta ja pelattavuutta, sekä soveltuvuutta tarkoitetulle luokka-asteelle. Joukossa oli aivan huippupelejä, joita voisin itse pelata vaikka kuinka kauan, enkä edes tajuaisi että oikeasti samalla treenaan matikkaa!

12:2 ja 3+3 muodostavat parin, sillä molemmista tulee vastaukseksi 6.

Kortit säilyvät tallessa SNÖ:n laatikossa.

Innostuin tekemään toisenkin "pelin", tai oikeastaan kirjekuoresta löytyy ongelmanratkaisutehtäviä matikkaneroille 5-6 -luokkalaisille. Pulma-Pellen tehtävät eivät ole ihan helppoja itsellenikään.

Vaikeustasoja on kolme, ja kaikki tehtävät harjoittavat loogista päättelykykyä. Tehtävät ovat samantapaisia, kuin Mensan matematiikkaosiossa, mutta tietysti helpompia.

Kaikki saivat antaa kirjallista palautetta peleistä pelintekijälle. Monet pitivät muistipelistä, mutta pulma-pähkinöihin olisi kaivattu parempia ohjeita.

Nyt menen pienille päikkäreille ja sitten alan siivoilemaan. Illalla on Dewin kokous meillä, ja kaapissa on vaikka mitä herkkuja odottamassa:) Ideoimme mm. uusia nettisivuja, kun vanhat ovat hieman aikansaeläneet. Nykyisille Dewin nettisivuille pääset tästä jos haluat kurkata. Pakko muuten mainostaa sen verran, että mikäli haluaa tukea kodittomia kissoja ja saada hienon haalarimerkin, niin voi ottaa yhteyttä mun s-postiin. Tiedot lukevat toki myös tuolla nettisivuilla:)


PS: Kiitos ihanista kysymyksistä! Palan halusta päästä vastaamaan niihin, ja monta kivaa postausideaakin on tullut! Kivaa, että olette kyselleet niin paljon kissoista, niistähän mä voisin jauhaa vaikka monta tuntia putkeen jos joku jaksaisi kuunnella :D

6 kommenttia:

 1. Ei pliis kissoista enää:/

  VastaaPoista
 2. Tsekkasin nuo yhdistyksenne sivut ja tuli sellainen olo, että miksi en voi pelastaa kaikkia maailman kissoja tänne omaan kotiini?

  Noh, tähän kotiin en voi ottaa eläimiä (minkä takia ensi syksynä alkaakin uuden asunnon metsästys), ja omatkin kisut on mummolassaan, mutta ehkä joku päivä on mahdollisuus ottaa vaikka sijaiskotiperiaatteella karvapalloja hoitoon : )

  VastaaPoista
 3. Saraseeni: Juu, nuo kotiaetsivät ovat aika hellyyttäviä <3 Monet ovat "kovanonnenlapsia" ja siksi niin suloisia, ja tekisi mieli tarjota jokaiselle paras mahdollinen loppuelämä.. mutta kaikkia ei voi pelastaa. Tuleehan siitä joskus voimaton olo, en voi kieltää. Sijaiskodit ovat kullan arvoisia Dewille, koska meillä ei ole löytökissataloa. Olisikin rahaa tuhottomasti niin perustaisin heti sellaisen Turkuun, ja siellä kaikki kodittomat saisivat viettää kissanpäiviä ja syödä ja leikkiä:)

  VastaaPoista
 4. Ei muuta kuin lottoamaan kisutaloa varten ; )

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästä(kin) kouluaiheisesta postauksesta. As you said - kyllä kiinnostaa! :)

  VastaaPoista
 6. Saraseeni: niinpä! :D Onnistaisikohan paremmin jos olisi voittorahalle noin hyvä sijoituskohde? ;D

  Allegra: Tosi kiva kuulla! :) Uskallan sitten laittaa jatkossakin kun edes joitakin kiinnostaa! :)

  VastaaPoista