tiistai 14. syyskuuta 2010

Pientä pintaremonttia ala anna

Muutto on nyt ohi ja eipä voi sanoa muuta kuin huhhuh! Muutettiin kamoja kahtena päivänä, toisena päivänä 8h ja henkilöautolla, ja toisena päivänä oli paku käytössä ja aikaa kului huimat 16h. Ainakin tuli selväksi, että turhaa tavaraa meillä on aivan liikaa, ja nyt onkin pari jätesäkillistä ja neljä ikeakassia odottamassa hinnoittelua ja kirppispaikkaa.

Tykkään ihan hirveästi tästä asunnosta, mutta täytyy myöntää että tämä ei ole läheskään niin hyvässä kunnossa kuin edellinen (jossa esim. keittiö oli remontoitu ja aivan tuliterä kaikilla herkuilla). Totuttelua se hieman vaatii... Kuulostan varmasti tosi pinnalliselta, mutta pelkästään tiskaaminen pitkästä aikaa maistui aivan puulta! Ostamme astianpesukoneen heti kun rahatilanne sallii, mutta keittiöstä ei mitenkään saa niin makeeta kuin mitä vanha oli... Yritystä tulee toki olemaan, näette sitten! ;) Sen verran voin paljastaa, että mustaa liitutaulumaalia tulee ainakin kulumaan jonkin verran...

Tänään vaihdoimme eteisen ja makuuhuoneen kaappien vetimet ysärityylisistä uudempiin. Ostimme 12 pakettia Ikean Metrik-vetimiä ja voilá! Yhdessä paketissa on kaksi vedintä, eivätkä muuten maksaneet paljon; 2kpl/3.95e.


En tiedä näkyykö muutos kuvassa niin selkeästi, mutta fiilis ja yleisilme on ihan erilainen!Uusi asuntomme on sen verran lähellä keskustaa ja korkeakouluja, että parkkipaikkoja on lähes mahdotonta löytää ihan läheltä. Vuokrasimme autopaikan, mikä oli yllättävänkin edullinen, vain 12e/kk. Sillä rahalla säästää paljon hermoja ja aikaa, varsinkin kun itse en ole mikään paras taskuparkkeeraaja.

Ihan parasta uudessa asunnossa on sauna ja iiiiso lasitettu parveke. Parvekkeen yksi sivu on kokonaan lasia, joten valoa riittää, ja kissatkin tykkäävät vakoilla parvekkeelta ihmisiä ja naapuriparvekkeen kisuja. Tämä on ehdottomasti hienoin (ja uusin) talo, jossa olemme asuneet. Autojen ja vinttikomeroiden perusteella täällä asuu varakasta porukkaa, ja lähes kaikki naapurit tervehtivät rappukäytävässä. Ihanaa, ei tarvitse pelätä vinttikomeroterrorismia tai varkaita! Pihakin on viimisen päälle laitettu, ja siellä on pieni huvimaja, jossa voi oleilla ja siemailla vaikka viiniä. Eiköhän asuntokin saada päivitettyä 90-luvulta nykypäivään, ja sen jälkeen tämä onkin ihan unelmakämppä! :)

8 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä kivalta uudet vetimet, noi puiset (muoviset??) on aika karseat yleensä. :C
  Lisää kuvia odotellessa... :)

  VastaaPoista
 2. Juu, ehtaa puuta olivat edelliset ja niin karmeat että huh! :D Lisää kuvia tulossa, sitä mukaa kun kehtaa asuntoa näyttää..:D

  VastaaPoista
 3. Kivalta näyttää vetimet :) Jopas on hintaeroa autopaikoilla, meillä oli rivitalossa 4,20e/kk. Eikä se ollut läheskään halvin täälä :D tietysti eri juttu jos teillä on katospaikka.

  VastaaPoista
 4. Miia: Kiitos :) No se on jo ihan ilmainen jos on vaan nelisen euroa! Ei oo edes katospaikka, mutta sellanen sähkötolppa löytyy. Jospa siitä talvella ois jotakin iloa:D Tämä itäinen keskusta taitaa olla Turun mittakaavassa kalleimmasta päästä olevaa aluetta niin luulen että siksi hinnat ovat noinkin kovat...

  VastaaPoista
 5. Onnea uuteen kotiin! :) Tuo vetimien vaihto tekee kyllä ihmeitä!

  VastaaPoista
 6. Jenni: Kiitos paljon! :) Ja tuo ero on kyllä aika suuri!

  VastaaPoista
 7. Vetimien vaihdolla saa jo tosi paljon aikaan...opiskelijana voi todeta että onneksi on ikea :)

  VastaaPoista
 8. Erinah: Älä muuta sano! Ikea rulettaa!! :D

  VastaaPoista