perjantai 24. syyskuuta 2010

DIY: liitutauluseinä

Kröhöm.. Halusin siis kivan ja ah niin trendikkään liitutauluseinän ja sain sen. Mutta muuten juttu ei mennytkään ihan niinkuin olin kuvitellut.

Ajattelin eilen, että maalaanpa tänään vihdoin sen seinän. Ihan vaan vetelen menemään. No, maalasin pari vetoa ja ihmettelin epätasaista jälkeä. Sutiin ei voinut ottaa hirveästi maalia, sillä muuten se olisi alkanut valua, mutta "kuivalla" pensselillä ei seinään jäänyt kuin harmaa raita. Tajusin melko pian, että maalia tarvittaisiin ainakin kaksi kerrosta. Olin väärässä, tarvittiin kolme. Mutta mutta. Nyt on kolme kerrosta maalia seinässä ja hymy herkässä. Niin joo, Janne tosiaan toimi maalarina. Mun hermot (ja lihasvoima) ei vaan riittäneet tuohon!


Tässä ohjeet pähkinänkuoressa:

1. Osta liitutaulumaalia (esim. Tikkurilan koulutaulumaalia, 27.50e/litran purkki), maalarinteippiä, vesiohenteiselle maalille sopiva pensseli, ja mielellään kidesoodaa tai muuta seinänpuhdistusainetta.

2. Pyyhi seinä rätillä, jossa on pesuainetta. Tämän jälkeen pyyhi pesuaine pois märällä rätillä.

3. Suojaa kaikki mahdollinen ja mahdoton metrin säteellä maalattavasta seinästä. 

4. Maalaa, maalaa ja maalaa.


5. Anna kuivua vähintään vuorokausi. 

6. Nauti uudesta seinästäsi ja ala töhriä! (Ikeasta saa liituja edullisesti 24kpl/2.95e)
Parempaa kuvaa seinästä in action tulossa kunhan saadaan sisustus edes hieman kohdilleen:) 
Tänään vaihdoin keittiönkaappeihin uudet vetimetkin. Nyt pitäisi löytää vielä kiva keittiön lamppu, ja jonkinlainen baaripöytä ja -jakkara viritelmä myös kiinnostaisi...hmmm..

4 kommenttia:

 1. Niin joo ja siis parempi kuva VALMIISTA seinästäkin on tulossa :D muistin että olin laittanut sen jo tähän postaukseen mutta näköjään en..höh (tein postauksen alkuviikosta ja ajastin)

  VastaaPoista
 2. Jeij! Hienoa, että joku muukin vihdoin uskaltautui mustaan seinään! :) Olen itsekin joskus tapellut tuon maalin kanssa, ja jälki ei todellakaan ollut kaunista! :D Mutta hyvä, että teillä se onnistui. Nyt vain sitä "kunnon" kuvaa uudesta seinästä kehiin!

  VastaaPoista
 3. Miksette käyttäneet maalauksessa telaa? :O Ois ehkä vähän helpottanut hommaa.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Maalipurkin kyljessä luki että käytettävä sutia...sitä mekin ihmeteltiin, mutta tyhmänä uskottiin. Voi olla että telalla ois tullut liian rosoista jälkeä, tiedä sitä sitten...

  VastaaPoista