torstai 30. syyskuuta 2010

Päivän asu 29/9

Laitetaas pitkästä aikaa kuvaa päivän asusta. Löysin kirppikseltä tosi kivat Berschkan farkut (vaippahouhumalliset) ja ihastuin heti! Janne ei viekään voi ymmärtää mun viehtymystä tuohon malliin, mutta eihän ne miehet kaikkea olennaista ymmärrä muutenkaan, huomattu on ;) (hehhe)

Kahdeksan euroa pulitin noista farkuista, ei paha! Muuten päällä oli hennesin musta trikoopaita, JC:n karvaliivi, Janita-merkkiset nahkasaappaat (kirppikseltä nekin), Lindexin lörttöpipo ja TitiMadamin kettukoru.



Mitäs tykkäsitte asustuksesta?:)

tiistai 28. syyskuuta 2010

Mökillä

Olin viikonloppuna töissä Lahdessa, ja yövyin työkaverini kanssa hänen ihanalla mökillään. Söimme hyvin, joimme kuohuvaa ja juttelimme.. Aika täydellistä!

Niin joo, ja kävin varmaan ekaa kertaa elämässäni sienestämässä! Yllättävän mukavaa puuhaa sekin, pieni eräjorma minussa heräsi! ;D







Sieniä kermakastikkeessa ja ruusukaalia - toimii!













Toivottavasti teilläkin oli mukava ja rentouttava viikonloppu! :)

perjantai 24. syyskuuta 2010

DIY: liitutauluseinä

Kröhöm.. Halusin siis kivan ja ah niin trendikkään liitutauluseinän ja sain sen. Mutta muuten juttu ei mennytkään ihan niinkuin olin kuvitellut.

Ajattelin eilen, että maalaanpa tänään vihdoin sen seinän. Ihan vaan vetelen menemään. No, maalasin pari vetoa ja ihmettelin epätasaista jälkeä. Sutiin ei voinut ottaa hirveästi maalia, sillä muuten se olisi alkanut valua, mutta "kuivalla" pensselillä ei seinään jäänyt kuin harmaa raita. Tajusin melko pian, että maalia tarvittaisiin ainakin kaksi kerrosta. Olin väärässä, tarvittiin kolme. Mutta mutta. Nyt on kolme kerrosta maalia seinässä ja hymy herkässä. Niin joo, Janne tosiaan toimi maalarina. Mun hermot (ja lihasvoima) ei vaan riittäneet tuohon!


Tässä ohjeet pähkinänkuoressa:

1. Osta liitutaulumaalia (esim. Tikkurilan koulutaulumaalia, 27.50e/litran purkki), maalarinteippiä, vesiohenteiselle maalille sopiva pensseli, ja mielellään kidesoodaa tai muuta seinänpuhdistusainetta.

2. Pyyhi seinä rätillä, jossa on pesuainetta. Tämän jälkeen pyyhi pesuaine pois märällä rätillä.

3. Suojaa kaikki mahdollinen ja mahdoton metrin säteellä maalattavasta seinästä. 

4. Maalaa, maalaa ja maalaa.


5. Anna kuivua vähintään vuorokausi. 

6. Nauti uudesta seinästäsi ja ala töhriä! (Ikeasta saa liituja edullisesti 24kpl/2.95e)




Parempaa kuvaa seinästä in action tulossa kunhan saadaan sisustus edes hieman kohdilleen:) 
Tänään vaihdoin keittiönkaappeihin uudet vetimetkin. Nyt pitäisi löytää vielä kiva keittiön lamppu, ja jonkinlainen baaripöytä ja -jakkara viritelmä myös kiinnostaisi...hmmm..

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Wall Street: Money never sleeps -ennakkonäytös

Moi!

Kotiuduin juuri leffateatterista, jossa olin katsomassa uuden Wall Streetin. Täytyy sanoa, että oli erittäin hyvä ja viihdyttävä leffa, toimintaa ja draamaa sopivassa suhteessa! Eikä ollut liian "äijäleffa", vaan romantiikkaakin oli mukana:) Tarjolla oli myös poppareita ja limsaa, joten kokonaisuudessaan täydellisen rentouttava elämys!



..Ja nuo New Yorkin maisemat... Alimmassa kuvassa oleva katu näytti muuten erikoisen paljon Carrie Bradshaw'n kotikadulta...

Kävin lähikaupassa ostamassa pari sidua, ja ajattelin, että vietetään Jannen kanssa kiva koti-ilta. Mitä vielä, eikö meidän uudelle liitutaululle ollut ilmestynyt viesti:

Janne on siis kandivalmennuksen illallisella. No, onhan mulla täällä hyvää seuraa, pienet karvapeput meinaan :)

Ps. Voi elämä tota uutta sarjaa Miljonääriäidit Nina ja Maria. Ei sillä, varmasti tulen seuraamaan sitä, mutta jos on noin paljon ylimääräistä rahaa niin eikö sitä (tai edes osaa siitä) voi käyttää jotenkin hyödyllisemmin.. Mikään ei enää varmaan tunnu miltään jos saa kaiken tekemättä edes töitä. Mitä mieltä olitte sarjasta? Ja jos joku on nähnyt tuon uuden Wall Streetin niin mitäs mieltä siitä?:)

Sweet mess

Saimme tänään liitutauluseinän maalattua. Nyt keittiössä ja koko kämpässä vallitsee total mess, mutta ei se mitään. Katselin eräältä ihanalta sivustolta taas vaihteeksi kuvia ja etsin inspiraatiota. Kuinka ollakaan, hakusanalla home löytyi mm. seuraavat kuvat. Ehkä tää sotku on vaan mun juttu.




Onko ihme, että ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella, kun muiden kodeissa sotkukin näyttää paremmalta..

Jos jossakin vaiheessa kyllästyn asumaan sotkun keskellä, muutan tällaiseen:


Siis i-h-a-n-a!

tiistai 21. syyskuuta 2010

Monkin monot

Kävimme lauantaina tosiaan Monkissa ja mukaan lähti tällaiset ihanuudet:


Ja uskokaa tai älkää, noilla on parempi kävellä kuin lättäpohjilla!

Mitäs pidätte? :)

maanantai 20. syyskuuta 2010

Helsinki roadtrip

Lähdimme lauantaina visiitille Helsinkiin ihanan ystäväni sinkkupippaloihin. Ystäväni asuu Punavuoressa, joka on niin uskomattoman ihanaa seutua, että huhhuh! Jos asuisin Helsingissä, haluaisin ehdottomasti asua siellä. Kauniita vanhoja kivitaloja, sympaattisia pieniä putiikkeja, showroomeja, ah... Olimme Helsingissä jo neljän maissa, joten ehdimme käydä syömässä Virgin Oilissa ja shoppailemassa Monkissa & Weekdayssa ennen bileiden alkua.

Aamiainen Danin kanssa ennen Helsinkiin lähtöä...

Virgin Oilissa..

Punavuoressa...

Lähdimme 23 maissa ajamaan takaisin Turkuun. Tai tarkennuksena vielä, että Janne ajoi, ja itse saatoin nauttia muutaman siiderin;) Turussa olimme yhden maissa, ja sain Jannen ylipuhuttua lähtemään "yhdelle" Apolloon. Pitkän päivän päätteeksi Janne totesi ehkä yhden lonkeron olevan ihan jees, ja taas kerran löysimme itsemme Apollon vipistä..
Oli ihan mielettömän ihana ja tapahtumarikas päivä!

PS. Sävytin hiukseni hieman hopeammaksi kun kyllästyin kullertavan kellertävään (yök). Alla kuvaa uudesta hiusväristä. Onko jo liiankin "mummoharmaa"? :)

 Helsinki-Turku..

Apollo

keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Kenkälöytö

Olen etsinyt nuden värisiä korkkareita jo kauan. Kesällä en tietenkään sellaisia löytänyt, mutta eikö kyseiset kävele vastaan nyt sitten ekojen syyssateiden koittaessa!

No, ei haittaa, kenkulit olivat meinaan 50% alennuksessa, mitä ne tuskin olisivat kesällä olleet. Ja nämä nyt ovat sen verran ajattomat niitteineen (vannoutunut niittihullu) ja korkoineen että voin varmasti käyttää ensi kesänä, ja pääsevätpä nämä varmasti jalkaan vielä lähiaikoinakin... Aina nyt sen verran voi säätä uhmata:)

Ostopaikka on Aleksi13 ja merkkinä Your Face. Ovh 69e, nyt 34.50e :) Pakko muuten sanoa, että kamera vääristää väriä todella paljon. Ensinnäkin varsi näyttää eriväriseltä kuin muu osa, mitä se ei ole. Varsi näyttää jopa hieman liilalta, mutta voin sanoa että kenkulit ovat jotakin beigen ja harmaan välimaastosta.


H&M:stä tarttu mukaan vielä tällainen ihanan näyttävä ja muhkea huivi:


Ja iiihan pakko laittaa vielä kuva eilisistä herkuista, tai oikeastaan osasta niistä. Possuteltiin ihan kunnolla ja "alkupala" näytti tältä:


Kiitos nam ja hyvää keskiviikkoa ihanat! 
Tää lähtis nyt saunomaan (taas..)

Inspiration: blackboard wall

Minulla on ollut jo kauan halu kokeilla mustaa seinää. Nyt kun muutimme uuteen (ei-niin-hyväkuntoiseen) asuntoon, meinaan toteuttaa unelmani; eipä ainakaan voi huonommaksi mennä. Ihan hirveän isona pintana en mustaa halua, mutta pienehkön keittiön yksi seinä voisi olla sopiva uhri projektilleni. Nyt varmasti moni ajattelee, että pieneen tilaan musta ei sovi. No, myönnetään, ei se varsinaisesti tilaa avarra varmastikaan, mutta koska keittiössä on suuri ikkuna, otan riskin ja kokeilen. Emme myöskään oleile keittiössä paljon joten emme viitsineet ostaa sinne edes ruokapöytää. Valkoinen senkki ja tuoli toki löytyvät, jos joku haluaa vaikka istua ja katsoa kun laitan ruokaa kerran puolessa vuodessa;)

Puntaroimme pitkään liitutauluseinän ja magneettiseinän välillä, mutta liitutaulu vei voiton. Odotan jo kuinka sisäinen lapseni pääsee valloilleen ja pääsen piirtämään seiniin! Lapsena mielestäni liitutaululle piirtäminen oli ihanaa, ja jäin joskus jopa koulun jälkeen tuhrimaan liitutaulua kaverini kanssa. No, nykyään saan kirjoitella taululle ihan työn/opiskelunkin puolesta, joten ehkä into on hieman laantunut... Mutta koska olemme poikaystäväni kanssa molemmat opettajia (okei, Janne on valmis, mä edelleen opiskelen) voihan seinää käyttää hyödyksi taulunkäyttöä miettiessä ja harjoitellessa;)

No mutta. Ennen kuin nukahdatte sinne näyttöjenne ääreen, laitanpa hieman kuvia, joista ainakin itse olen saanut inspistä. Mustan seinän kanssa niin hyvin yhteen soppii alumiiniset kukkaruukut ja teräs muutenkin, valkoista unohtamatta. Ja uskon että meidän OBH Nordican Chilli -sarjan jäsenetkin suorastaan loistaisivat mustan rinnalla:)





Mitäs pidätte liitutauluseinistä?
Kaikenlaisia käytännön vinkkejä saa myös mielellään antaa, jos jollakin on kokemusta liitutaulumaalista!:)

tiistai 14. syyskuuta 2010

Mitäs ikkunoista näkyy..?

Ennen kuin pystyn kuvailemaan enempiä täältä sisältä (jep, kaaos) niin ajattelin kuvailla vähän maisemia, joita meidän ikkunasta näkyy. Meillä on sinänsä kiitollinen asema, että ympärillä on paljon kauniita, wanhoja kivitaloja, jotka tietysti näkyvät ikkunoista. Näiden upeiden kivitalojen asukkaat sen sijaan joutuvat katselemaan meidän 90-luvun taloa ja naapuritaloa, joka taitaa edustaa 60-luvun arkkitehtuuria kauheimmillaan..:D

Olen aina haaveillut asuvani wanhassa kivitalossa, mutta tuttavani ovat kertoneet näiden talojen huonoista puolista niin paljon, että taidan olla muuttamassa mieltäni... Kyllä, huonekorkeus ja leveät ikkunalaudat toki houkuttavat. Mutta tosiasia on se, että hyvin harvassa kivitaloasunnossa on omaa parveketta, ja jos onkin niin se on lähes mahdoton lasittaa. Kissojen kannalta ei kauhean kiva. Lisäksi asunnot ja etenkin lattiat ovat kuulemma kylmiä pakkasella ja taloyhtiöissä tehdään usein remppoja, jotka tulevat kalliiksi ja käyvät muutenkin tietysti hermoille. Tämä ei itseasiassa ole yhtään hassumpaa; asua kivitalojen keskellä uudehkossa talossa.


Näkymä makkarin ikkunasta. Tuo ränsistynyt tiilitalo näyttää jotenkin tosi kiehtovalta ja samalla pelottavalta.. Varsinkin pimeällä, hui!


Näkymä keittiön ikkunasta.

Teimme kirjahyllyyn tuollaisen asetelman, jossa on vanha ikkuna takana ja kivituikkuja sen edessä. Tosi kauniin näköinen pimeällä:) Toisessa kuvassa ei ole muuta pointtia kuin se, että mulla on tollanen isohko maitolasilevy, joka on peräisin meidän vanhasta ruokapöydästä. En oikein keksi sille käyttöä, mutta en viitsi poiskaan heittää...Ideoita, anyone? :)

Nyt alan tekemään erilaiset oppijat -kurssin esseetä aiheesta inkluusio ja integraatio, ja sen jälkeen herkutellaan! Ostin vesimelonia, viinirypäleitä, suolakeksejä, savuporotuorejuustoa, ananastuorejuustoa, omenoita ja siideriä.. Ihan vaan pari sidua otetaan ja katsellaan BB:tä, huomenna kun on taas koulua.

Pientä pintaremonttia ala anna

Muutto on nyt ohi ja eipä voi sanoa muuta kuin huhhuh! Muutettiin kamoja kahtena päivänä, toisena päivänä 8h ja henkilöautolla, ja toisena päivänä oli paku käytössä ja aikaa kului huimat 16h. Ainakin tuli selväksi, että turhaa tavaraa meillä on aivan liikaa, ja nyt onkin pari jätesäkillistä ja neljä ikeakassia odottamassa hinnoittelua ja kirppispaikkaa.

Tykkään ihan hirveästi tästä asunnosta, mutta täytyy myöntää että tämä ei ole läheskään niin hyvässä kunnossa kuin edellinen (jossa esim. keittiö oli remontoitu ja aivan tuliterä kaikilla herkuilla). Totuttelua se hieman vaatii... Kuulostan varmasti tosi pinnalliselta, mutta pelkästään tiskaaminen pitkästä aikaa maistui aivan puulta! Ostamme astianpesukoneen heti kun rahatilanne sallii, mutta keittiöstä ei mitenkään saa niin makeeta kuin mitä vanha oli... Yritystä tulee toki olemaan, näette sitten! ;) Sen verran voin paljastaa, että mustaa liitutaulumaalia tulee ainakin kulumaan jonkin verran...

Tänään vaihdoimme eteisen ja makuuhuoneen kaappien vetimet ysärityylisistä uudempiin. Ostimme 12 pakettia Ikean Metrik-vetimiä ja voilá! Yhdessä paketissa on kaksi vedintä, eivätkä muuten maksaneet paljon; 2kpl/3.95e.


En tiedä näkyykö muutos kuvassa niin selkeästi, mutta fiilis ja yleisilme on ihan erilainen!



Uusi asuntomme on sen verran lähellä keskustaa ja korkeakouluja, että parkkipaikkoja on lähes mahdotonta löytää ihan läheltä. Vuokrasimme autopaikan, mikä oli yllättävänkin edullinen, vain 12e/kk. Sillä rahalla säästää paljon hermoja ja aikaa, varsinkin kun itse en ole mikään paras taskuparkkeeraaja.

Ihan parasta uudessa asunnossa on sauna ja iiiiso lasitettu parveke. Parvekkeen yksi sivu on kokonaan lasia, joten valoa riittää, ja kissatkin tykkäävät vakoilla parvekkeelta ihmisiä ja naapuriparvekkeen kisuja. Tämä on ehdottomasti hienoin (ja uusin) talo, jossa olemme asuneet. Autojen ja vinttikomeroiden perusteella täällä asuu varakasta porukkaa, ja lähes kaikki naapurit tervehtivät rappukäytävässä. Ihanaa, ei tarvitse pelätä vinttikomeroterrorismia tai varkaita! Pihakin on viimisen päälle laitettu, ja siellä on pieni huvimaja, jossa voi oleilla ja siemailla vaikka viiniä. Eiköhän asuntokin saada päivitettyä 90-luvulta nykypäivään, ja sen jälkeen tämä onkin ihan unelmakämppä! :)