maanantai 26. huhtikuuta 2010

I´m a Hippie



torstai 15. huhtikuuta 2010

Parvekekausi avattu!

Olipas ihanan kaunis ilma tänään! Aamulla tein hieman kandityötäni, sen jälkeen lähdin Danin kanssa valjastelemaan pihalle ja lopulta päädyin siivoamaan koko kämpän lähes lattiasta kattoon. Pesin myös ikkunat ja parvekkeen lasit. Siivousurakan jälkeen olikin kiva nautiskella parvekkeella itsetehtyä porkkanasosekeittoa. Mietin, josko lähtisin Hullujen päivien hulinaan, mutta jäin kuitenkin kotiin. Kun Janne tulee töistä kotiin, lähdetään varmaan iltakävelylle. Sellainen päivä tänään ja perään muutamat kuvat :)

Pikku-kulta ekaa kertaa valjaissa ulkona <3

.
Janne ei meinannut aluksi lähteä mukaan meidän kanssa ulos, mutta sanoin, 
ettei hän voi jättää meidän pojan ekaa valjastelukertaa väliin! :D 
Niinpä Janne tuli myös tönöttämään takapihalle.

Kivat mutatassut... Dani joutui sisällä tassupesulle:)



Hauskaa torstain jatkoa! :)

keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

And the winner is...

Anteeksi, että tämä postaus tulee vähän myöhässä. Oli hieman teknisiä ongelmia. Päätin, että Dani saa toimia onnettarena! Hän siis pienellä tassullaan valitsi voittajat jotka ovat....

...Sups ja -Nexus! ONNEA! Ilmoittakaahan osoitteenne minulle (ajkaht@utu.fi)

Alla vielä video kyseisestä tapahtumasta. Mun ääni kuulostaa niin kamalalta, en oikeasti kuulosta tolta! Kai...:D



Kiitos kaikille osallistujille!

maanantai 12. huhtikuuta 2010

Retroilua

Moi! Kello on niin paljon, että tyydyn laittamaan pelkät kuvat tältä päivältä. Olin kampaajalla, mutta hiuksiin ei tehty radikaalia muutosta, koska ajattelin kasvattaa niitä hieman...Vain sentti pois latvoista ja platinaväriä kehiin. Postauksen otsikko viittaa siihen, että olen armottoman rakastunut kaikkeen retrotavaraan! Jep...Nyt kotoa löytyy mm. uusi retrolamppu, sekä vanhahko kirja, jossa on hauskoja niksejä naisille.

Ihastukaa tai vihastukaa...:D

Ihminen on saletisti rumimmillaan tyviväri päässä ja värjäämättömät hiukset sojottamassa minne sattuu. Kampaajalla luin mm. Voguen ja nautin ison kupin kahvia.

Tukka ei muuttunut paljoa.


 Kissojen parvekekausi on korkattu! Vielä kun itse jaksaisi mennä kökkimään tuonne ylipienelle (tai pikemminkin kapealle) parvekkeelle..

Sellaista tänään. Huomenna selviää arvonnan voittajat! :)

Senkin Hullut!

Siis voi plaah ja plööh sentään. Hulluilla Päivillä on vaikka mitä kivaa tavaraa ja mun tilin saldo näyttää nollaa. Opintotuki olisi kiva asia... Tai auttaisi edes hieman. Ja palkkakin tulee vasta kuun lopussa. Viimeiset roposet mulla menee huomenna kampaajalle. Varasin ajan viime viikolla, koska tämä pehko on ihan kamala! Ylikasvanut, hirveän värinen ja muutenkin hassu.

Joitakin Hullujen Päivien himotuksen kohteita listasin kuitenkin ylös. Ihan vaan omaksi kiusakseni. Jos joku (tai vaikka jotkut kaikki) osoittautuisi ihan ihan must-have ostokseksi niin ehkä voisin vähän lainata...


Trenssin tarvitsisin ihan tosissaan ja kivaa, että Burberryn täydellisyys on alessa keskiviikkona. No, se on alennuksenkin kanssa vielä lähes 300e, joten bye bye. Meinaan sovittaa tuota Vilan trenssiä perjantaina, vaikka eihän se ihan niin kiva ole kuin Burberryn. Perjantaina on pakko saada lounaaksi caesarsalaattia ravuilla! Nahkahanskani olen onnistunut ansiokkaasti hävittämään, joten sellaiset tarvitsen myös. Raitapaita näyttää jotenkin mukavalta eikä hintakaan ole paha. Kukkahuivi on täysi turhake, mutta ihana sellainen. Saa nähdä mitä tarttuu mukaan vai tarttuuko mitään! :)

Me dippailtiin Jannen kanssa äsken vihanneksia ja oli tosi hyvää! Nyt aletaan katsomaan sarjoja nettitelkusta ja otan ehkä kupposen teetä. Huomenna alkaa muuten Suomen huippumalli haussa! Odotan ihan sikana! Huomasin nelosen sivuilta, että yksi kilpailijoista on vanha tuttuni, Ira. Asuimme molemmat samassa lähiössä, Patterihaassa, ja olemme käyneet samaa koulua. Iralla on vähintään yhtä kaunis isosisko, joten olisivat voineet hakea vaikka molemmat ohjelmaan.

Janne ei kyllä tykkää tästä paljastuksesta, mutta hän odottaa vähintään yhtä paljon Huippiksen alkua kuin mä! Kuulostaa perverssiltä, I know.. Jannea kiinnostaa omien sanojensa mukaan ennen kaikkea kuvausvälineet, maskit, rekvisiitat yms. koska hän harrastaa valokuvaamista.. Mutta kai ne nätit tytötkin on ihan kiva lisä siihen;) Ja tietty se draama, tositeeveetä parhaimmillaan!

Tänään on muuten viimeinen päivä osallistua arvontaan, joten jos et vielä ole osallistunut niin klikkaa tästä!

Ihanaa ja aurinkoista alkuviikkoa!

sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Sunnuntai

Eilen olin teatterissa ja bilettämässä, tämä päivä menee aika pitkälti näissä tunnelmissa:






Hauskaa sunnuntaipäivää!

lauantai 10. huhtikuuta 2010

Pikapostaus

Tänään menemme messuporukan kanssa katsomaan Turun kaupunginteatteriin näytelmän Parhaissakin perheissä. Toivottavasti on hyvä! Sen jälkeen jatkamme iltaa Turun yössä... Ainakin karaokea olisi tarkoitus päästä laulamaan Päpän kanssa.

Tässä pari kuvaa tältä viikolta. Äiti lähetti tuollaisen jättipaketin kaikkea kivaa mulle ja Jannelle, kun tietää, että on ollut surua johtuen erään läheisen sairastumisesta. Paljastan sen verran, että kyseessä on ns. henkinen sairaus, eli mitään kuolemanvaaraa ei ole. Mutta hirveän raskasta katsoa vierestä kun läheisen ihmisen maailma romahtaa ja hajoaa pieniksi sirpaleiksi. Tunnen itseni voimattomaksi, koska en osaa auttaa mitenkään. Yritetty on. Harhatilat ja pelot eivät ole kadonneet mihinkään, päinvastoin, ne ovat pahentuneet entisestään.

Paketissa oli mm. monta paria itsetehtyjä villasukkia, nannaa, sipsejä, beroccaa, kuorintavoiteita, käsirasvaa ja keittokirja.


Päivänasu torstailta, olen ihastunut noihin lörttöihin raitapaitoihin. Pörri vilkuttelee kaikille lukijoille ja toivottaa hyvät viikonloput

PS. Muistakaa osallistua arvontaan   
Ja kysymyksiä saa esittää vaikka ei arvontaan haluaisi osallistuakaan! :)

torstai 8. huhtikuuta 2010

DIY: kirjahylly

Etsimme poikaystäväni kanssa kauan kirjahyllyä uuteen kotiimme. Lastulevyvaihtoehdot olivat totaalinen no-no ja massiivipuiset näyttivät usein..no massiivisilta ja wanhahtavilta. Upeitahan nuo massiivipuiset ovat, mutta väärän tyylin lisäksi hinta ei houkuttanut hirveästi. Kuten olen monesti maininnut, loft-henkisyys viehättää minua suunnattomasti. Puntaroimme tiilen, laudan, vanhojen viinilaatikoiden ja useiden muiden vaihtoehtojen välillä kauan... Jotakin teräksistäkin siinä saisi mielellään olla... Niin, ja ilmava ehdottomasti!

Päädyimme edulliseen ratkaisuun, jossa teräsosat ovat IKEAsta, ja laudat Bauhausista. Mietin ensin, onko rumankaunis ratkaisumme jopa liian varastomaisen näköinen, mutta vuoden verran olemme sitä katselleet ja pidän siitä kokoajan enemmän. Yleensä kyllästyn sisutusratkaisuihin melko nopeasti ja kaipaan vaihtelua. Uskon että tämä jakaa mielipiteitä, kuten aikaisemmin esittelemäni sohvapöytäkin.



Tajusin vasta jälkeen päin, että yhtään hyvää kuvaa ei ole, missä hylly näkyisi kokonaan. Höh. No, toivottavasti saatte noista yksityiskohdista edes jonkun käsityksen kirjahyllystä. Hyllyssä on lautoja (eli tasoja) neljä kappaletta ja teräspylväät yltävät lattiasta kattoon. Viimisessä kuvassa on muuten Nuti päikkäreillä:)

Tässä kuva kirpparilöydöstäni, kirkkaanvihreästä retro-kaitaliinasta. Ostin tämän alunperin ystävälleni, koska kerään hänelle retropakettia lahjaksi, mutta omaan käyttöönihän se päätyikin ;) Tuo väri on aivan ihanan keväinen! Kuvassa myös teekupposeni, jossa on aavikkokerma-rooibosta, nams.


Mitäs piditte hyllystä?
Hauskaa torstai-päivää ihanat! :)

keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Aamujumppaa aivoille

Heräsin tänään klo 7.15, sillä matematiikan demot alkoivat jo kasilta. Olen huomannut, että lukijoiden joukossa on paljon luokanopeopinnoista kiinnostuneita, joten teenpä pienen postauksen aamun matikan tunnista.

Olen tällä hetkellä kurssilla, jonka tarkoituksena on matematiikan opettamisen syventäminen. Itse olen pitänyt aina matemaattisista aineista, mutta niiden opettaminen ei ole ollut minulle mikään itsestäänselvä asia. Varsinkin monet alkuopetuksen asiat tuntuvat itselle niin helpolta, että aina ei ymmärrä, kuinka vaikeita ne voivat pienelle ekaluokkalaiselle olla. Kurssi on ollut tähän mennessä yksi OKL:n parhaita.

Täksi päiväksi meidän tuli tehdä yksin tai pareittain oppimispeli, joka soveltuisi alakoululaisille. Luokka-asteen ja pelin saimme valita itse ja minä päädyin tekemään sovelluksen tutusta ja turvallisesta muistipelistä. Kiersimme pareittain kaikki pelit läpi ja testasimme niiden toimivuutta ja pelattavuutta, sekä soveltuvuutta tarkoitetulle luokka-asteelle. Joukossa oli aivan huippupelejä, joita voisin itse pelata vaikka kuinka kauan, enkä edes tajuaisi että oikeasti samalla treenaan matikkaa!

12:2 ja 3+3 muodostavat parin, sillä molemmista tulee vastaukseksi 6.

Kortit säilyvät tallessa SNÖ:n laatikossa.

Innostuin tekemään toisenkin "pelin", tai oikeastaan kirjekuoresta löytyy ongelmanratkaisutehtäviä matikkaneroille 5-6 -luokkalaisille. Pulma-Pellen tehtävät eivät ole ihan helppoja itsellenikään.

Vaikeustasoja on kolme, ja kaikki tehtävät harjoittavat loogista päättelykykyä. Tehtävät ovat samantapaisia, kuin Mensan matematiikkaosiossa, mutta tietysti helpompia.

Kaikki saivat antaa kirjallista palautetta peleistä pelintekijälle. Monet pitivät muistipelistä, mutta pulma-pähkinöihin olisi kaivattu parempia ohjeita.

Nyt menen pienille päikkäreille ja sitten alan siivoilemaan. Illalla on Dewin kokous meillä, ja kaapissa on vaikka mitä herkkuja odottamassa:) Ideoimme mm. uusia nettisivuja, kun vanhat ovat hieman aikansaeläneet. Nykyisille Dewin nettisivuille pääset tästä jos haluat kurkata. Pakko muuten mainostaa sen verran, että mikäli haluaa tukea kodittomia kissoja ja saada hienon haalarimerkin, niin voi ottaa yhteyttä mun s-postiin. Tiedot lukevat toki myös tuolla nettisivuilla:)


PS: Kiitos ihanista kysymyksistä! Palan halusta päästä vastaamaan niihin, ja monta kivaa postausideaakin on tullut! Kivaa, että olette kyselleet niin paljon kissoista, niistähän mä voisin jauhaa vaikka monta tuntia putkeen jos joku jaksaisi kuunnella :D

Luonnonkaunis vs. friikki

Nyt on taas se aika vuodesta kun naiset alkavat kiinnittää huomiota ulkonäköön. Ymmärrän, että kesän lähestyessä oma ulkonäkö alkaa kiinnostaa enemmän, sama juttu itselläni. Yritin etsiä tänään Nivean kevyesti päivettävää kasvorasvaa, mutta oli loppunut Cittarista jostakin kumman syystä. Ei hätää, en muistuta pian mutakylvyssä käynyttä albiinoa, kunhan vain edes hieman lämpimämmän sävyn saisin tähän valkoiseen ihooni.. Kaupungilla pyöriessäni näin tänään monta todella luonnotonta meikki/tekorusketus/hiustenväri -yhdistelmää. Onko oikeasti siistiä näyttää luonnottomalta? Varsinkin vetyperoksidi-purkkirusketus-ruskeat piilarit-mustat piirretyt kulmat -yhdistelmä on mielestäni jo aika nähty.

No, mitäs tässä muiden valintoja ja makuja moittimaan. Kunhan vaan ihmetyttää, että mahtavatko kyseiset ihmiset itse tajuta kuinka luonnottomalta näyttävät, vai onko ns. friikkeys ja ylilyönnit tarkoituksen mukaisia. Ainakaan tylsiltä tämän koulukunnan edustajat eivät näytä, joskaan eivät omaan silmääni kovin kauniiltakaan.

Tässä kuvassa friikkeys on ilmiselvästi viety tarkoituksella äärimmilleen.
Jokaisen arkilookiksi tuo ei kuitenkaan sopisi.

Itseasiassa nyt kun päästiin luonnollisuuden ja luonnottomuuden kiehtovaan maailmaan, niin voin sanoa, että en tykkää enää edes tekokynsistä. Ostin rakennekynsitarvikkeet elokuussa ja tein kynsiä joulukuuhun asti. Sitten en jaksanut laittaa niitä vähään aikaan, ja nyt omat nysät miellyttävät jo huomattavasti enemmän silmää kuin geelikynnet. Hiustenpidennytksetkin taitavat parin kauhukokeilun jälkeen jäädä käyttämättä, huoh.. Tekokoripsivillitystä en ymmärrä muuten myöskään. Tai ymmärrän jos omat ripset ovat millin pituiset. Mutta parin sentin pituisissa ripsissä (jotka kaiken lisäksi näyttävät tekoripsiltä, olivat sitten kuinka extremelashesit tahansa) ei ole mielestäni mitään viehättävää.




Pakko laittaa vielä pari upeaa kuvaa ehkä maailman luonnonkauneimmasta ihmisestä, Kate Mossista. Jotkut kuulemma menevät Mossin kuva mukanaan kampaajalle ja sanovat haluavansa hänen hiukset. Kun kampaaja on sitten tehnyt työtä käskettyä, asiakas on pettynyt kun ei näytäkään huomattavasti paremmalta (tai lähekään Kate Mossilta).  Mossillahan on loppujen lopuksi aika tavalliset hiukset, kohtuu vaalea iho, pienehkö rintavarustus ja muutenkin monia inhimillisiä piirteitä. Ja silti hän näyttää tyrmäävältä! Sanoisin, että Kate Mossin olemuksessa on jotakin äärimmäisen kiehtovaa, mitä ei voi plastiikkakirurgilta saada. No joo, onhan nuo kasvonpiirteet tietysti aika täydelliset...




Mitäs mieltä olette? Niin ja mitä "feikkijuttuja" sinä harrastat? :)

maanantai 5. huhtikuuta 2010

ARVONTA!

No niin, laitetaanpas tämän blogin ensimmäinen arvonta pystyyn!


Koska olen jo kauan miettinyt sekä arvonnan että toisaalta kysymys- ja videopostauksen tekemistä, niin laitetaanpas kaikki nyt samaan syssyyn. Arvon voittajan meinaan sitten videopostauksessa;)


Arvontaan voit osallistua kysymällä minulta mitä tahansa maan ja taivaan väliltä! Kysymys voi siis liittyä opiskeluun, harrastuksiin, parisuhteeseen, kissoihin tai ihan mihin tahansa! Lupaan vastata kaikkiin (edes vähän asiallisiin:D) kysymyksiin sitten erillisessä postauksessa!

Ohjeet lyhyesti:

1) Kysy jotakin! Kysymykset siis tämän postauksen kommenttilootaan:)

2) Jos sinulla ei ole blogia, niin jätä nimimerkkisi lisäksi sähköpostiosoitteesi!

Arvon voittajan tasan viikon päästä eli 12.4.2010 klo 21. Kaikki siihen mennessä tulleet kommentit osallistuvat arvontaan!

Palkintona on You Complete Me mustat kyyhkyskorvikset sekä musta ruususormus. 

Lohdutuspalkintona on kullanväriset sulkakorvikset timanteilla (aidoilla of course;D) sekä korviksiin sopiva kaulakoru. Siivoilin korulippaan tässä yksi päivä ja nuo ihanuudet ovat jääneet vähäiselle käytölle, joten laitan kiertoon. Tarkennuksena vielä, että korut arvotaan siis setteinä, joita on kaksi (musta-setti ja kultainen setti).



Ei muuta kuin onnea arvontaan! :)

Arvonta on päättynyt, kiitos osallistujille!

Kaikkea kivaa!

Hyvää alkuviikkoa kaikille!

Ajattelin piristää itseäni ja teitä yhdellä yllätyksellä; nimittäin arvonnalla. Kerron illalla lisää, mutta tarkoituksena olisi arvonnan yhteydessä toteuttaa muutaman lukijankin toivoma videopostaus ja sitten vielä yksi kiva juttu. Olenpas nyt salaperäinen ;D Palkintona on mm. tämäntapaista:


Kävin äsken kirppiksellä ja löysin vaikka mitä ihania retrojuttuja! Jep, luitte oikein. Ostinkin muutaman ihanuuden, mutta en toki itselleni vaan ihanalle ystävälleni synttärilahjaksi. Ystäväni asuu wanhassa kivitalossa ja sisustuksessa on käytetty 60-luvun värejä, esineitä ja kankaita. Vaikka oma sisustukseni on melko modernia ja mustavalkoista, on suunnitelmissa ollut piristää kotia jollakin kivalla yksityiskohdalla... Kävelisipä sellainen vaan vastaan joskus, sitä odotellessa... Varsinkin keväisin vihreä, keltainen, oranssi ja kukkakuosit alkavat viehättää erityisen paljon!

Ostin muuten viime viikonloppuna puutarhamessuilta Everyday Designin paperikassitelineen. Kierrätämme tottakai sanomalehdet, ja rumat ja muodottomat paperikassit täynnä lehtiä levahtavat aina jossakin vaiheessa eteisen lattialle - jos ne eivät ole telineessä;) Paperikassitelineitä oli monta eri väriä, itse päädyin valkoiseen, vaikka musta ja metallinvärinenkin houkuttelivat. Paperikassin värin sai myös valita ja otin kirkkaanpunaisen. Kotona kuitenkin testasin vanhaa mustaa paperikassia telineeseen, ja se näytti paremmalta kuin punainen, joka joutui kaappiin odottamaan mustan repeämistä. Ei sekään varmaan kauhean kaukana ole..


Täytyy muuten sanoa, että juuri tällaiset arkipäivän design-tuotteet viehättävät itseäni kaikkein eniten. En tykkää koristeista, joilla ei ole muuta funktiota kuin vain näyttää kauniilta. Siinä ne sitten keräävät pölyä ja kissat pudottelevat niitä huvikseen (testattu on).

Asiasta kukkaruukkuun. Hehkutin joskus tammikuussa, että löysin kirpparilta ihanat mustat nilkkurit. No, nyt kävi niin, että löysin vielä täydellisemmät vastaavat, katsokaa vaikka!


Etualalla on uudet kenkulini, Zaran mokkanahkaiset nilkkurit ja takana H&M:n Divided-merkkiset nilkkurit. Zaran nilkkurit maksoivat 4.50e, ei paha! Ja ovat kohtalaisen hyvät jalassakin, tuli lauantaina baarissa testattua. Laitan nuo toiset nilkkurit tänään huutoon, ja lähtöhinnaksi ajattelin 4e. Harmi kun postarit kallistavat kenkiä niin paljon.. Tuon painoisille kengille ne ovat meinaan 8.50e, jos ei pysty noutamaan.


Loppuun vielä kuva "terveellisestä" lounaastani, jossa majoneesipohjaista kastiketta on varmasti enemmän kuin itse salaattia..Huoh.. Testaamme poikaystäväni kanssa Marlin herkkumehut ja kinastelemme, mikä on parasta. Tällä hetkellä appelsiini-mango on aika vahvoilla :)

Nyt alan tekemään matematiikan tehtäviä, sekä kehittelemään oppimispeliä alakoululaisille.
Palaillaan illalla!