torstai 25. helmikuuta 2010

DIY: sohvapöytä

Törmäsin pari vuotta sitten jossakin sisustuslehdessä sohvapöytään, joka oli tehty puisista lavoista, joita näkee mm. markettien roskiksissa. Sohvapöytä näytti tosi makealta ja juuri sellaiselta rumankauniilta, mistä tykkään. Kun muutimme nykyiseen asuntoomme vuosi sitten, sanoin poikaystävälleni, että tällanen me rakennetaan ja tylsä (mutta ihan tyylikäs ja hyvin palvellut) Ikean Lack-pöytä saa luvan lähteä!
Löysimme kuin löysimmekin tarkoitukseen sopivat lavat. Kellertävä väri ei miellyttänyt silmää, joten petsasimme lavat hyvin kevyesti valkoisella. Mitään lumenvalkoisia ne eivät ole, eikä ollut tarkoituskaan; kunhan kullertavan kellertävää saatiin hieman taitettua.

Yhdestä lavasta rakennettu matala sohvapöytä olisi ollut tyylikäs, mutta auttamatta epäkäytännöllinen. Niinpä laitoimme kaksi lavaa päällekkäin ja pöydän sisään jäi kätevästi tilaa sisustuslehdille, käsirasvoille ynnä muille sohvan yhteydessä tarpeellisille asioille:) Koska sohvapöytää pitää pystyä liikuttelemaan helposti, laitoimme Ikeasta ostetut pyörät alle. Pöydän päällä olevan lasin teetimme turkulaisessa lasiliikkeessä ja sen hinta oli 25e. Olen nyt vuoden katsellut meidän kyhäelmää, enkä ole vieläkään kyllästynyt. Päinvastoin, pöydällä on joka päivä enemmän tunnearvoa. Jotenkin sohvapöytä on mielestäni jopa hieman loft-henkinen ja lofteja rakastan siis ylipaljon, jos joku ei vielä tiennyt ;)  

No mutta, tässä niitä kuvia:  
(varoitus allergisille: kuvat sisältävät paljon pölyä ja kissankarvoja, antakee anteekki)






"Terveellinen" aamiaisenikin pääsi kuvaan.

Mitäs tykkäsitte sohvapöydästä? Ihana vai ihan kamala?
(luulen että tämä jakaa mielipiteet aika hyvin;)

tiistai 23. helmikuuta 2010

Aamuhetki

Heräilin äsken, kävin suihkussa, korkkasin energiajuoman ja vain katselin ympärilleni. Ei musiikkia tai telkkaria pauhaamassa, ei kiirettä minnekään. Hyvä olla. Katselin kissoja ja niiden touhuja ja taas kerran muistin, kuinka paljon rakastan noita hassun näköisiä, nelijalkaisia karvakasoja. Joka päivä Dani jaksaa herättää minut nuolemalla poskea ja puskemalla, ja aina hän on yhtä vilpittömästi iloinen ja kiitollinen kun jaksan rapsuttaa häntä leuan alta. Pieni kissavauva, joka on pienen elämänsä aikana joutunut kokemaan paljon ja joka niin huonokuntoisena Virosta syksyllä pelastettiin. Oli silmätulehdus, matoja, turkki huonossa kunnossa, ruoka ei maistunut ja pikkuinen oli kuin varjo itsestään. Joka päivä tunnen iloa, että juuri minä sain pelastaa tuon karvaotuksen. Facebookin Pelastetaan koirat -sivustolla joku hiljattain sanoi osuvasti; kertoi meinaan pelastaneensa koiran Virosta ja samaan hengenvetoon totesi, että ehkä kyseinen koira kuitenkin pelasti hänet. Niinpä. Mistä sitä aina tietää näistä elämän syy- ja seuraussuhteista.




maanantai 22. helmikuuta 2010

Taking it easy

Nyt on kohtuu rankka messuputki takana ja tänään olen yrittänyt vaan rentoutua... Vaikka koulujuttujakin olisi tehtävänä niin paljon kuin vain jaksaisi. Työ messuilla on aika raskasta, koska provikkapalkkalaisena on kokoajan pieni paine päällä, ja tietysti seisomatyö käy jalkoihin ja itselläni myös selkään. En kuitenkaan valita, koska messut ovat myös todella hauskoja tapahtumia ja työkaverit ihan huippuja! Ja mieluummin työskentelen intensiivisesti viikonlopun messuilla kuin että istuisin joka päivä esim. kassalla. Asuminen hotellissa tuntui aluksi "hienolta" mutta kyllä kotona pystyy rentoutumaan ihan eri tavalla. Hotskuissa tulee syötyä myös aika epäterveellisesti, vaikka tietysti on oma valinta, tilaako salaattia vai rasvaisen pihvin lohkoperunoilla ;) Aamiaisellakin söin usein pekonia ja munakasta, vaikka olisi voinut ottaa puuroa ja tuoreita marjoja. Eli oma moka :D Tässä vähän kuvia viikonlopusta ja tästä päivästä:

Synttäreiden viettoa Cantina Westissä lauantaina 20.2.


Tänään:

Punkkua, kynttilöitä ja lukemista..

Jep, ostin sitten Crocsit messuilta mulle ja Jannelle. Eivät nämä vieläkään miellytä silmää, mutta ovathan ne pirun hyvät jalassa.


Hauskat illanjatkot kaikille! :)

keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Laskiaisen viettoa

Olimme eilen tosiaan siellä Winter Tourilla viettämässä laskiaista, ja oli kyllä hurjan kivaa:)
Tässä tarkemmin tietoa tapahtumasta Indexin nettisivuilta:


Indexin legendaarinen Winter Tour- tapahtuma on täällä taas! 
Kokoa 3-6 hengen joukkue parhaita kavereitasi ja 
lähde valloittamaan laskiaishuumaista Turkua ravintola kerrallaan.
Lystin hinta on vaivaiset 4€ osallistujalta 
ja siihen sisältyy haalarimerkin lisäksi pääsy huikeisiin jatkobileisiin! 
 
Matkaan lähdetään asiaankuuluvan liukuvasti Vartiovuorenmäeltä klo 15-16 välisenä aikana.
Ryhmät suunnistavat kartan avulla yhdeksän opiskelijaystävällisen rastin 
kautta kohti Puolalanpuistossa sijaitsevaa huipennusta,missä ansioituneet ja nopeimmat kiertäjät palkitaan! 
Tämän jälkeen homman ottaa haltuun uutuuttaan kimalteleva Dance Club Syke,
jossa esiintyvä Living Attic on luvannut soittaa musiikkia aina Abbasta Megadeathiin. 
Kokeneita retkeilijöitä ilahduttaa myös varmasti tieto uudistuneesta haalarimerkistä! 



Olo ei ole tällä hetkellä paras mahdollinen, joten pidemmittä puheitta laitan vaan ihan törkeän kuvapläjäyksen eilisestä! Tänään pitäisi vielä tehdä sata asiaa, kuten pyykätä, täyttää verolappuja, käydä viemässä pari juttua eri puolille Turkua yms...Huomenna onkin aamulla lähtö Helsinkiin loppuviikoksi. No, kai se olo tästä kohentuu :)

 
 Tästä se lähti...

 
 Pojat pelasivat erän bilistä Edisonissa, joka oli kierroksen neljäs rasti...


Kuka-baarissa oli ihanat Pastilli-tuolit! Ne on muuten älyttömän hyvät istua ja hauskan näköiset! 
Jos eivät maksaisi maltaita niin hankkisin heti! Kukassa myös joku ihana lukija tuli moikkaamaa, terkkuja vaan! :)

 Kun lappu alkoi näyttää tältä, suuntasimme Puolalan puistoon, mikä oli kierroksen viimeinen rasti. Sieltä saimme mukaan myös parit haalarimerkit...


 Puolalan puistosta jatkoimme matkaa Agaliin, jossa söimme kebabit. Tämän jälkeen matka jatkui Sykkeeseen...


Sykkeestä tulimme Jannen kanssa taksilla kotiin, Pizzerian kautta tietenkin:)

Kiitos Maijalle ja Juusolle hyvästä seurasta! 

Miten te olette viettäneet laskiaista? :)

tiistai 16. helmikuuta 2010

Maanantai ja vähän tiistaikin

Tänään...

 ...Ystäväni Eva toi tuliaisia Thaimaan matkaltaan ja juotiin kahvit ja juoruttiin. Ystävänpäivälahjaksi Eva sai multa love-tikkarin ja ihanan kalenterin, 
onhan Eva mun pitkäaikaisin ystäväni (ollaan tunnettu 22 vuotta ;)

Ihana kalenteri oli siis tietysti Erälehden vuosikalenteri, jonka sain venemessuilta. Siellä on kuvia kuumista miehistä ja komeista kaloista, uuuuuh ;D Sanoin Evalle, että mikäli kalenteri ei löydy kunniapaikalta seuraavan kerran kun tulen käymään, loukkaannun verisesti! Meillä on vähän omalaatuinen huumorintaju, mutta hauskaa on ainakin aina :D 
Onneksi edes tikkari oli mieluisa.



Tämän jälkeen alkoikin Dewin kokous meillä. Syötiin rahkapullia ja juotiin teetä ja tietysti suunniteltiin kaikkea kivaa kissojen hyväksi <3


 Päivän nassu ja massu (hieno runo)
Pian hiukset alkavat olla taas niin pitkät, että ne saa kiinni. 
Päivän asuna oli leggarit ja H&M:n raidallinen tunika + SNÖ:n koru

Illalla tein vielä porkkanasosekeittoa, mikä on ihan tajuttoman hyvää! Ja helppoa:

-kuori 6 kpl porkkanoita ja yksi sipuli ja viipaloi ne
-keitä porkkanat ja sipulin palaset lihaliemessä (n.15-20min)
-soseuta ja lisää hieman (ruoka)kermaa, mustapippuria ja timjamia

Valmis!

.   .   .

Huomenna menemme Jannen kanssa ystäväni Maijan ja tämän poikaystävän Juuson kanssa Indexin laskiaisriehaan. Maija opiskelee filosofiaa, ja kuuluu siis tuohon ainejärjestöön. Kävin äsken hakemassa haalarit vintiltä ja huomenna olisi sitten tarkoitus pukea ne piiiiiitkästä aikaa. Keskiviikoksi ei hirveästi varmaan kannata suunnitella ohjelmaa, koska..ehh..no sanotaanko näin että harvoin olen Maijan kanssa bilettänyt täysin kuivin suin :D Ja koska laskiaisen vietto alkaa jo klo 15 ja jatkuu baariin, voi muutama siideri tulla kumottua:)

Tässä pari kuvaa musta ja Maijasta bailabailaamassa "männä vuosina" 
 
Tyttöjen pikkarit 11/2009...

asuntomessuilla töissä 7/2009...

Latviassa lomailemassa 6/2008...

Maijan missikruunu päässä 8/2007..

 Nyt nukkumaan.. Onpas aika vierähtänyt, kun jumituin katselemaan vanhoja kuvia! :)

Hauskaa tiistaita kaikki ihanat! :)

maanantai 15. helmikuuta 2010

Messuilua

Viikonloppu hurahti venemessuilla Helsingissä. Messut ovat rankkoja, mutta niissä on oma viehätyksensä. Se me-henki, joka meidän työpaikalla vallisee, antaa aika paljon voimaa työhön. Rankka työ vaatii tunnetusti rankat huvit, joten messujen jälkeen suuntaamme työporukalla aina syömään (ja usein myös juomaan) hyvin:) Tänä viikonloppuna olimme yötä Sokos Hotel Presidentissä, mikä on ihan ok paikka yöpyä Helsingissä. Sijainti on hyvä ja hinnat kohtuulliset. Loppuviikosta palaan takaisin Helsinkiin, mutta nyt on onneksi kolme vapaapäivää ennen sitä. Tai no en tiedä vapaapäivistä, koulussa pitäisi käydä ja yksi tenttikin on ensi viikolla. Lisäksi tänään on kissayhdistys Dewi Ry:n kokous meillä, joten kiirettä pitää! Tässä muutama kuva viikonlopulta:

Tämmönen ois ihan kiva..

Näkymä hotskahuoneen ikkunasta

Tutussa ja turvallisessa Sevillassa syömässä..

Söin kanasalaatin ja alkuruoaksi perunoita ja aliolia. Ruokajuomana oli punkkua:)

Ihanaa alkuviikkoa kaikille! 
Yritän ehtiä postailemaan aina jossakin välissä! :)