keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Tällaista tänään

Aamulla heräsin todella väsyneenä. Satoi vettä ja torkutin kelloa ainakin puoli tuntia. Nutikin tuli sitten kehräämään viereen, niin eihän siitä halunnut lähteä! Niin siinä sitten kävi, että myöhästyin fysiikan luennolta. Aiheena oli vääntömomentti ja liikemäärä, mikä ei varsinaisesti auttanut hereillä pysymisessä. Energiajuoma kului ekan tunnin aikana ja tauolla ostin vielä kahvin. Luennon jälkeen ajoin kotiin ja menin suoraan nukkumaan, ja nukuin vieläpä hyvin. Normaalia? :D Taidan olla immuuni kofeiinille.


Tämän näköisenä kömmin fysiikan laitokselle

Paita - H&M

Karvaliivi - JC
Vaippahousut - Zara
Saappaat - Janita (kirppis)
Huivi - kirppis
Rannekoru - GT



Kun heräsin päikkäreiltä, lähdin hoitamaan ipanoita. Käytiin pitserissa syömässä ja läksyjen teon jälkeen katseltiin piirrettyjä.


Tämän jälkeen kävin poikaystäväni kanssa vielä Biltemassa, Ikeassa ja Myllyssä. Myllyn Biancossa kuolasin eilisessä postauksessa esiteltyjä korollisia ylipolven saappaita ja olen 99% varma että käyn huomenna nappaamassa ne itselleni. Hinta on mielestäni kohtuullinen (69e) koska saappaat ovat todella näyttävät ja vieläpä hyvät jalassa. Sokoksen 3+1 -päiviltä meinasin jo ostaa Max Factorin uuden meikkivoiteen, mutta ajattelin vielä kysästä josko jollakin olisi suositella hyvää meikkivoidetta? Haluaisin saada tasaisen ja mattapintaisen ihon.

Näin siis meillä tänään:) Nyt katselen Maria! -showta ja sen jälkeen Suomen unelmien poikaystävän nettiteeveestä. Vieressä on iso kuppi Sole rooibos teetä, joka tuoksuu hunajalta ja vaniljalta. Maku on tosi herkullinen, suosittelen!

tiistai 29. syyskuuta 2009

Anna haluaa kenkuleita!

H&M:





Bianco:








Tällaiset ois ihan jees.. Kelpais! Palkka tipahtaa iloisesti tilille ylihuomenna, ja jotain kivaa aion kyllä ostaa! Luultavasti tämä ko. kiva sisältää ainakin yhdet kengät. Tarvitsisin (tai siis haluaisin) yhdet normisaapikkaat, yhdet ylipolvensaapikkaat ja yhdet korkkarit. Kiitos nam.

Keittiö

En ole kova laittamaan ruokaa, mutta arvostan toimivaa keittiötä ja laadukkaita kodinkoneita. Silloin kun meillä oli keittiönä kokonainen huone, en lähes koskaan hengannut siellä, joten avokeittiö sopii meille hyvin. Keittiön värimaailma on melko hillitty, valkoista, harmaata ja taso tummaa puuta. Mausteena on hieman punaista, kerään meinaan OBH Nordican Chilli -sarjan laitteita:)

Tässä muutamia kuvia minikeittiöstämme:






maanantai 28. syyskuuta 2009

Syksyn parhaat


Kynttilät

Rooibos tee



Leffat

Koti-illat oman kullan ja kisujen kanssa

Kävelylenkit luonnossa



Hyvä ruoka

Punaviini


Sisustaminen

Isot kaulaliinat ja pehmeät neuleet

Löhöily


Pikkujoulut

Joulun odotus

Movie freak

Syksyn parhaisiin puoliin kuuluvat ehdottomasti monipuolinen tv-tarjonta sekä elokuvat. Kesällä ei tule käytyä paljoakaan leffassa, mutta tässä kuussa olen käynyt katsastamassa jo kaksi elokuvaa. Toinen oli Haarautuvan rakkauden talo ja toinen The ugly truth. Molemmat olivat hyviä ja erittäin viihdyttäviä leffoja. Elokuvateatteri on minulle täydellinen rentoutumispaikka. Se on kuin toinen maailma, paikka jonne voi mennä karkuun todellisuudelta. Elää ja hengittää jonkin toisen kuvitteellista todellisuutta hetken aikaan. Leffaevääksi valitsen lähes poikkeuksetta popparit ja kaksi siideriä. Poppareihin laitan vielä Finnkinoista löytyviä "mausteita" niin paljon, että yskin jauhoa pari minuuttia. Olen ostanut noita popparintuunaus mausteita kotiinkin.

En pidä leffalippuja kalliina. Ainakin itselleni leffakäynti on niin kokonaisvaltainen kokemus, että maksan siitä mielelläni saman verran kuin drinkistä baarissa, mikä tietysti on ihan kiva kokemus sekin joskus. Viime keväänä kävin monta kertaa viikossa leffassa, mikä ehkä herätti hieman kummastusta. Olin silloin masentunut ja todellisuuspakoinen, myönnetään. Liika on liikaa, mutta kyllä tänä syksynä pitää ainakin pari kertaa kuussa päästä leffaan. Katselin Finnkinon tarjontaa ja nämä on ainakin nähtävä:


Tyttö joka leikki tulella


Pihalla


Julie ja Julia


Saiturin joulu


Kuvat www.finnkino.fi


Onko sinulla jokin elokuva, minkä haluat ehdottamasti käydä katsomassa? :)


MARIMEKKO: HOT & NOT BY ANNA

Päätin listata lempparini ja inhokkini myös Marimekolta. (Iittalan Hot & Not löytyy aiemmista postauksista)


Tässä ovat lempparini:

Marimekon toilettilaukut ovat ihan parhaita! Minulla oli Unikkokuosinen toilettilaukku, mutta myin sen kirpparilla kyllästyttyäni totaalisesti Unikkoon. Tällainen olisi siis hankintalistalla.


Sanna Annukan kuoseista pidän kovasti, mutta en voisi käyttää niitä sisustuksessa suurena pintana. Kuviot ovat melko levottomia ja ehkä sisustukseemme liian "kalevalaisia". Kuvassa näkyvän keittiöpyyhesetin saimme tuparilahjaksi, ja ne ovat olleet todella mieluisat.


Lumimarja on yksi kauneimmista kankaista, mitä olen nähnyt. Olohuoneessa meillä on verhona kuvassa näkyvä pinkki lumimarja. Syksyn myötä olen alkanut kaipailemaan hieman tummempia verhoja, mutta kesällä tämä toimi hyvin ja näytti raikkaalta!



And not that hot...

Tämä retro-oksennus on eri muodoissaan kävellyt minua vastaan muutamasti kirppareilla. En pidä Kaivosta kuosinakaan, mutta nämä värit vetävät kyllä aika sanattomaksi. Krapulassa ei tällaisia kuvia pitäisi katsoa ollenkaan.


No se Unikko. En ole suuri kukkien ystävä, mutta Unikko lienee melko helposti lisääntyvä rikkaruoho. Ja siellä missä sitä on, sitä yleensä on paljon! Tämä saa aikaan pientä huonovointisuutta allekirjoittaneessa. Jos hame ja jakku on Unikkoa, pitääkö se laukku ja kännykän kuorikin vielä olla? Ihan oikeesti. Oma unikkoajat ovat ohi, ruskea Unikko roikkui pari vuotta kiilakehyksissä olohuoneen seinällä, mutta takaisin ei ole paluuta. Kuvan Unikkolaukku on sanalla sanoen törkeä.


Iloinen takki. En tiedä tarvitseeko tätä perustella sen enempää. Ei vaan iske. Muutamilla opettajilla olen tällaisen nähnyt ja kauhulla olen miettinyt, onko tämä tulevaisuudenkuvani. Toivottavasti säästyn Iloisen takin houkutukselta toimittuani opettajana pari vuosikymmentä.



Kaikki kuvat www.marimekko.fi

perjantai 25. syyskuuta 2009

Still alive!


Tulin eilen kotiin aivan väsyneenä, mutta postin tuomat lehdet piristivät. Piristivät itseasiassa niin paljon, että luettuani Trendistä pari artikkelia, oli aivan valmis muutaman tunnin päikkäreille..:D Mutta olen lehtihullu, ja sängyn vieressä pitää aina olla pieni pino luettavaa, joten kolme lehteä oli kiva ylläri. Tosin illaksi oppilaat olivat järjestäneet minulle muuta luettavaa, koska minun piti tarkistaa teettämäni esitelmät perjantaihin mennessä. Esitelmän teon tarkoituksena oli harjoitella lähdemateriaalien käyttöä ja lähteiden oikeaa merkintätapaa, sekä tietysti esitelmän pitämistä.


Esitelmiä oli laidasta laitaan ja niitä oli kyllä kiva lukea ja kuunnella.


Tänään olin sijaisena viimistä päivää tällä erää, ja täytyy sanoa, että hieman haikea olo on. Oppilaiden kanssa löytyi helposti yhteinen sävel ja lapset ovat niin ihania ja aitoja! Monet sanoivat, että onko sun pakko lähteä ja itsekin siinä sitten melkein tippa linssissä myöntelin, että olisihan se kiva vielä nähdä. Sain myös opettajilta paljon positiivista palautetta, mikä on mulle tosi arvokasta, koska viime opetusharjoittelussa mulle osui sellainen opettaja, joka haukkui mut lähes maan rakoon ja meni jopa henkilökohtaisuuksiin. Jäi harjoittelusta aika huono fiilis ja olin jo vähällä lopettaa opettajaopinnot. Nyt tuli sellainen olo, että olin ihan pätevä opettaja ja miellyttävä kollega. Monet opettajatkin sanoivat, että toivottavasti tulet vielä uudestaan.

keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Amore Vintage


Kuten kerroin, voitin Amore Vintagen arvonnasta ihanan palkinnon. Tänään tuo ihanuus saapui perille ja se ei olisi voinut parempaan aikaan tulla; olin niin loppu opetuspäivästä, että en tiedä olisiko pitänyt itkeä vai nauraa. Kuusi tuntia 5-6 -luokkalaisten kanssa käy kyllä työstä, mutta sitähän se onkin:)

Pelkästään paketti oli niin herkullinen että olisin voinut syödä sen.

Paketista löytyi ihana kännykoru, herkullisen tuoksuinen huulirasva ja älyttömän ihana Love birds -kaulakoru.


Tulen varmasti hankkimaan Amore Vintagen koruja jatkossakin, ne ovat niin kauniita, persoonallisia ja huolellisesti tehtyjä.

Nyt menen ansaituille päiväunosille, huomenna taas viisi tuntia opetusta, ja mm. liikunnantunti pidettävänä. Jaiks, toivottavasti ei seuraa hirveä kaaos!

maanantai 21. syyskuuta 2009

VOITIN!!!!

Siis en oikeasti ikinä voita mitään ja nyt voitin maailman ihanimman palkinnon!

Kyseessä on siis Amore Vintagen arvonta, jota hehkutin täällä pari viikkoa sitten:)
Esittelen voittoni, kunhan paketti tulee perille!

Tämä piristi kyllä kummasti iltaa! :)

Päivä opena

Iltalukemista.

Tänään olin siis ensimmäistä kertaa elämässäni sijaisena alakoulussa. Olen ollut harjoitteluissa Normaalikoulussa ja leirikoulussa apuopena, mutta koskaan en ole ottanut vastuuta luokasta ihan itse. Sijaisuutta kestää viikon, joka on näin ensikertalaiselle ihan sopiva pituus. Ensimmäinen päivä meni mielestäni hyvin. Minulla ei ollut eilen vielä opettajan oppaita, koska sain ne vasta tänään, mutta menin tuntia aikasemmin kouluun, ja suunnittelin pikaisesti oppitunnit. Lisähaastetta sijaisuuteen tuo se, että opetan yhdysluokkaa, eli samalla sekä 5- että 6-luokkalaisia. Joissakin aineissa luokilla on samat oppikirjat, mutta esimerkiksi matematiikassa ja äidinkielessä joudun opettamaan kokoajan kahden kirjan kanssa. Haastavaa, mutta mielenkiintoista, sanoisin:)

Suunnittelee, suunnittelee..

Turusta koululle on matkaa n. 24 km, joka tosin taittuu Helsingin motaria pitkin nopeasti. Viimeiset 6km ovat kunnon landetietä, ja aamulla ajaessani sitä pitkin oli hyvä etten ajautunut ojaan, kun oli niin kaunista! Matkan varrella on peltoa, puita, joissa on jo hieman ruskaa ja lisäksi utua nousi metsän laidasta. Aamuaurinkokin paistoi kauniisti. Myös itse koulun miljöö on todella hieno, alueelta löytyy mm. vanha huvila, omenapuita, metsää ja merenranta.

Nyt menen sohvalle rentoutumaan ja odotan että diili alkaa. Sen jälkeen käyn pienellä iltakävelyllä ja sitten pitääkin mennä varmaan nukkumaan, huomenna on herätys 6.30. Toivottavasti huomennakin kaikki menee hyvin:)

sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Opettajatar look - hope so!


Menen siis huomenna sijaiseksi uskontopainotteiseen kouluun, ja mietin tarkkaan millaiset vaatteet laittaisin päälleni. Päädyin leggareihin, tunikaan ja neuletakkiin sekä balleriinoihin ja hillittyihin koruihin. Kokonaisuus on mielestäni asiallinen ja tyylikäs (vaikka vähän tylsä) eikä mikään vaate ole liian tiukka tai avonainen. Huulikoru lähtee veks, ja hiukset laitan kiinni ja pannan päähän:) Tässä vähän kuvia huomisen asusta:

Neuletakki - Vila
Tunika - Vero Moda
Kääty - Liisa Vitali / Kultakeskus


Huivi - Kirppis

Rannekoru - GT
Sormus - Vanamo / Kalevala


Laukku - Longchamp

Kerron huomenna miten ensimmäinen päivä sijaisena meni. Jännittää!

lauantai 19. syyskuuta 2009

Fysiikkaa ja punaviiniä

Esittelen nyt erittäin vaihtoehtoisen tavan viettää lauantai-iltaa, meinaan punaviiniä nauttien ja mekaniikan tehtäviä laskien. Juu, ei tule tavaksi! Syy tähän tylsyyteen on siinä, että poikaystävä on kaverinsa polttareissa ja toisaalta fysiikan demot on pakko tehdä jossakin vaiheessa ennen maanantaita. Monesti olen jättänyt demot sunnuntaihin, jolloin krapulassa olen vääntänyt kohtuu simppeleitä tehtäviä monta tuntia...

Menen ensiviikolla sijaiseksi uskontopainotteiseen kouluun, ja täytyy myöntää, että jännittää hieman. Huulikoru pitänee repiä huomenna pois (on meinaan jämähtänyt aika tiukkaan kiinni, yritin ottaa pois kun kävin ko. koululla viime viikolla) ja suunnitella vähän maanantain tunteja. Onneksi maanantaina on vaan äikkää ja matikkaa, jotka ovat vahvimpia aineitani opettaa. Saan kirjat ja opettajanoppaat maanantai-aamuna, joten voi olla että tarvitsee soveltaa pikkasen :)

Nyt takaisin fysiikan pariin. Eikö ole muuten katu-uskottava MAOL? :D Se on poikaystäväni, joka valmistui juuri fysiikan laitokselta, omani ei ole ihan noin kulunut... Jostakin kumman syystä. Ja oma hieno laskinkin on häviämään jonnekin, nyt yritän pärjätä ns. lasten laskimella, jolla ei sitten hirveästi kuvaajia piirrelläkään, tylsää!

torstai 17. syyskuuta 2009

Welcome UGGs

Tilasin vihdoinkin netistä kauan haaveilemani UGGit ja väriksi valitsin hiekan. Harmaat Cardyt haluaisin jossakin vaiheessa myös. Ostin UGGini ebaysta (uusina) ja postikuluineen hinta oli 98e. Ei paha mielestäni. Tietysti tullimaksut ovat mahdollinen lisä vielä hintaan. Aleksi13:ssa lyhytvartisten UGGien hinta oli 199e! Kuka ostaa kaupasta UGGit, kun netistä saa niin paljon edullisemmin? Tilasin edellispäivänä myös 90 paria piilareita netistä, ja nekin ovat puolet halvemmat kuin optikkoliikkeissä. Myös kalliit meikit ja hiustuotteet kuten valokynät ja TIGIt tilaan nettikaupasta. Järkevää säästöä "välttämättömiin" menoihin ;)


Nyt jään odotelemaan ihanan pehmoisia ja lämpimiä UGGeja syksyn viimojen ja talven pakkasten varalle. Kunpa ne tulisivat pian! :)

tiistai 15. syyskuuta 2009

Enkeliseinä makuuhuoneeseen


Mainitsin aiemmassa postauksessa, että suunnitteilla on ns. enkeliseinä makuuhuoneeseen. Nyt valotan tätä projektia hieman. Eli: sain äidiltäni kipsienkeleitä PALJON. Äiti on keräillyt niitä joskus, ja muistan, että lapsuudenkodissani niitä oli eräs seinä täynnä. Kultaiset enkulit sopivat hieman "vanhanaikaiseen" sisustukseemme silloin hyvin, mutta moderniin kotiimme niitä on vaikea yhdistää. En kuitenkaan viitsisi viedä enkeleitä laatikossa takaisin vintille pölyttymään, joten päätin hieman tuunata niitä. Meinaan spray-maalata enkelit valkoiseksi ja kiinnittää ne jonkinlaiseen alustaan. Enkelit muodostavat siis eräänlaisen kolmiulotteisen taulun, joka on kokonaan valkoinen.

Kaikki enkelit eivät toki päädy tauluun, ajattelin kiinnittää siihen noin 12-15 enkeliä. Enkeleitä on pahvilaatikollinen, eli arviolta noin 50 kpl. Etsin taulua varten mahdollisimman erilaisia ja erikokoisia enkeleitä. Itse rakastan kaikkea enkeleihin liittyvää (minkä voi ehkä arvata myös blogin nimestä;) ja olen jopa harkinnut, että jossain vaiheessa ottaisin pienet enkelin siivet tatuointina.


Huomenna yritän saada aloitettua enkeleiden maalausoperaation ja tarkoituksena olisi sprayata myös muutamia muita juttuja. Ikean Malm-lipasto kotiutui tänään meille ja vaihdoimme Marimekon kesäiset Kaiku-verhot paksuihin valkoisiin pimennysverhoihin (Kuvassa). Karsin oikeastaan kaikki vanhat sisustusesineet makkarista pois, että voin aloittaa sisustamisen "puhtaalta pöydältä". Nyt näyttää vielä tosi autiolta ja vähän kolkoltakin, mutta pieniä väripilkkuja on tulossa, ja myös ruskeaa ja beigeä hieman pehmentämään kokonaisilmettä:)

Ei muuten ole Ikean kalusteiden kokoaminen mitään ihan kevyttä hommaa, poikaystiltä meni 2h koota lipasto, ja itse en olisi kyseiseen hommaan edes ruvennut. Pelkkiä ruuveja oli varmasti 100 erilaista! No, niinhän Ikea toimii, mutta silti jaksaa tollaset insinööritasoiset palapelit aina ihmetyttää :D

sunnuntai 13. syyskuuta 2009

IKEA shopping list


Menen huomenna käymään Ikeassa, ja olen hieman suunnitellut etukäteen mitä ostan. Makuuhuoneen lipasto on tällä hetkellä todella epäkäytännöllinen ja liian pieni liinavaatteiden yms. säilytykseen. Lisäksi väri (tammi?) ei sovi hirveän hyvin makuuhuoneemme väreihin, joten päätimme ostaa 160cm leveän Malm-lipaston. Malm on kohtuu edullinen ja mielestäni kauniin näköinen sekä tietysti käytännöllinen. Myös jotain pientä kivaa pitää saada Ikeasta mukaan, ja ajattelin, että lipaston päälle voisi laittaa muutaman tekokukan maljakossa ja parit kynttilät väriä tuomaan ja piristämään:)


Kaikki kuvat www.ikea.fi

perjantai 11. syyskuuta 2009

Anna haluaa...


Mulla on tosi huono rahatilanne tällä hetkellä, mutta olen luvannut itselleni, että heti kun voin ostaa jotain ei-niin-välttämätöntä, niin hemmottelen itseäni jollain kivalla sisustusjutulla. Kartiolaseja nyt varmaan tulee hankittua kun ne eivät niin hirveästi maksa, ja ovat tarpeellisia, koska meillä on mennyt paljon laseja rikki (milloin kisut ovat pudottaneet, milloin joku hieman huppelissa ollut anna on potkaissut lasin kumoon...). Kivituikkujakin saatan ostaa heräteostoksena, mutta nuo valaisimet ja lehtikori ovatkin sitten hieman suurempia investointeja.

Ostaessani designia lohduttaudun sillä, että voin nauttia siitä niin kauan kuin haluan, ja jos jostain syystä joskus kyllästyn siihen, saan sen myytyä helposti eteenpäin. Hemtexin verhoista voi kirpparilla pyytää 3e jos kehtaa, mutta Marimekko menee helposti kaupaksi huuto.netissä lähes OVH:n hinnalla (jos kangas on poistunut tuotannosta, voi siitä saada jopa voittoa).

Vaikka en mikään maailmanparantaja olekaan, on kivaa olla suosimatta ns. kertakäyttökulttuuria vaikka sitten vaan sisustuksessa. Jos olisi enemmän rahaa, voisin ostaa laadukkaampia vaatteitakin, usein tulee sorruttua H&M:n edulliseen neuletakkiin, joka näyttää nuhjuiselta jo muutaman pesun jälkeen. Ehkä sitten joskus, kun olen iso, rikas ja järkevä. (Joo, näkis vaan.)